Reklam
Kategoriler: İç Açı

Kılıçdaroğlu’nun iddialarına ilişkin öneri kabul edilmedi

Reklam

TBMM Genel Kurulunda, CHP’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına ilişkin Meclis araştırması açılması önerisi kabul edilmedi. CHP, Danışma Kurulu toplanamadığından, söz konusu grup önerisini Genel Kurula taşıdı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “iddialar hakkında savcıların resen soruşturma açabileceğini, açtığı zaman belgeleri vereceklerini, soruşturma açılmazsa belgeleri kendilerinin de açıklayabileceklerini” söylediklerini ifade ederek, “Bugün burada hem siyasi hem hukuki hem de ahlaki bir karar vereceğiz. Milletvekilleri kendi vicdanları ile karar verecek.” dedi.

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dört bakanla ilgili taşıyamayacağınız bir yük vardı sırtınızda. O dönem, üç bakanın Yüce Divana gitmesi gibi bir eğilim vardı, ancak Yüce Divana göndermediniz. O gün gönderseydiniz, Rıza Sarraf ve Halk Bankası Genel Müdürü bu kapsamda Yüce Divanda yargılanacaklardı. Zarrab ABD’nin elinde olmayacaktı; suçu varsa ortaya çıkacaktı ve cezasını burada çekecekti. Siz de taşıyamayacağınız o yükün altında hem kendinizi hem de ülkeyi ezdirmemiş olacaktınız. Bugün eğer hayır derseniz, belgeleri savcılığa yollayacağız ama komisyon kurulursa Meclis kapanmadan belgeleri grubunuza teslim edeceğiz. O belgelerin gerçekliğini araştırmaya evet diyemiyorsunuz. Buna evet deyin, bizi utandıracaksanız utandırın, rezil edecekseniz edin ama hangi kaygı ve korku kalkması gereken ellerinizi indiriyor, o irade hangi aklın ve kaygının ürünüdür? Onu bir düşünmeniz lazım. O belgelerin tamamını yarın Parti Sözcümüz, basın toplantısıyla açıklayacak.”

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, AKP’nin bu tür önergelere neden karşı çıktığını anlayamadıklarını söyledi. Rıza Sarraf’ın sağlığı hakkında ABD’ye notalar verildiğini ifade eden Sancar, “Bu kadar çok iddia ve belge varsa, bunun üstü örtülmez. Belgeler ‘ABD’nin, onun bunun sunduğu belgeler’ diye olaydan sıyrılamazsınız.” diye konuştu.

Sancar, hakkın, hukukun ve ahlakın sözcülüğünü yaptıklarını belirterek, “Sanıyorsunuz ki bunların üstü burada örtülürse bütün dünya kör olacak. Basını engelleyerek bu iddiaların gündeme gelmesini bastırabilirsiniz ama dünyayı susturamazsınız.” ifadesini kullandı.

MHP’nin, küçükbaş hayvancılık sektörünün sorunlarına, HDP’nin de tütün üreticilerinin ve tütün ticareti yapan esnafın sorunlarına ilişkin grup önerileri de kabul edilmedi.

Reklam

Önceki Haberler

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54

Emniyet’te ve yargıda yaşananlar üzerine: Kimin devleti?

Bu devlet kimin devleti sorusu artık çok meşru bir sorudur. Bu devlet halkın devleti değil,…

16 Mayıs 2024 13:50

İBB, iştiraklerini sermayeye peşkeş çekmeye hazırlanıyor

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar değerlemeyle halka arzını planladıklarını belirtti.…

16 Mayıs 2024 12:28

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı, suikastı dört ismin organize ettiğini iddia etti

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, yakın arkadaşı Ömer Zengin, Suikastı dört isim…

16 Mayıs 2024 12:20
Reklam