Reklam
Kategoriler: İç Açı

Kınalıada’da çocuklara seri tecavüz dehşeti

Reklam

İstanbul Kınalıada’da bir öğretmenin dikkati, ortaokul öğrencisi üç kız çocuğunun bir buçuk yıldan beri tecavüze uğradığını ortaya çıkardı.

8 Mayıs Pazartesi günü ortaya çıkan utanç verici gerçek, Heybeliada Ortaokulu’nda Kınalıadalı üç kız öğrencinin teneffüste kavga etmesiyle gün yüzüne çıktı. Kız öğrencilerin kavgası sırasında yanlarından geçen Rehber Öğretmen M.Ş.’nin konuşmaları duydu. Tecavüzden bahsettiklerini anlayınca, konuşmalarda geçen üçüncü kızı da çağırdı. Üç öğrenci olayı ağlayarak anlattı, anlattıkça bir buçuk yıldır şantaj ve tecavüzle devam eden dehşetin sırrı ortaya döküldü.

Hürriyet gazetesinden Gülden Aydın‘ın haberine göre, öğretmen hemen Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne haber verdi. Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) psikolog gözetiminde ifadeleri alınan kız çocukları, yaşları 28 ile 30 arasında değişen kiralık bisikletçi İ.K., nalbur T.K., kiralık bisikletçi S.B.’nin adını verdi.

Şantaj yapmışlar

Kız öğrenciler tecavüz zanlılarının çıplak görüntülerini kaydettiğini, birine anlatırlarsa bu görüntüleri sosyal medyada paylaşacaklarını söylediklerini de anlattı. Adalar Emniyeti, haklarındaki iddiaları reddeden zanlıların evlerinde yaptıkları aramada, dijital malzemeleri incelemek üzere aldı. Silinen görüntüleri kurtarmak için polis laboratuvarının raporunu bekliyor.

ÇİM’deki ifadelerinin ardından Bakırköy İlk Adım Çocuk Yurdu’na götürülen kızlar, burada psikolojik yardım aldı. Kendilerinin ve ailelerinin isteği doğrultusunda F.İ. (15) ile D.C. (13) dün eve döndü. F.İ’nin kardeşi E.İ.’nin (13) çıkış işlemleri de yarın tamamlandıktan sonra dönecek.

“Yüz yüze baktığımız adamlardı”

Öğrencilerden D.C’nin babası E. C. olayla ilgili olarak “Yüz yüze baktığımız, güvendiğimiz evli barklı adamlardı. Kızım D., 13 yaşında. Tehdit edip şantaj yapmışlar. Korkusundan saklamış bizden. ÇİM dün aradı beni. Psikolojik destek alacak yavrum. Bu olayın dönüşü yok. Herkes yaptığını çekecek. Çekmezlerse farklı boyutlara gidecek. Kanuna, adalete her zaman güvenirim.” diye konuştu.

“Akrabamızdı”

F.İ. ile E.İ.’nin babası M.İ. ise “O alçaklar, yakın akrabamızdı. Kız alıp kız verdik. Evimizi, ekmeğimizi paylaştık bunca yıldır. Devlet en büyük cezayı versin. F. 13, E. 15 yaşında çocuk. Bunu nasıl yaparlar?” diyerek tepkisini gösterdi.

3 kişi tutuklandı

Olayla ilgili operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden İ.K, S.B. ve T.K ise çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

Bu haber en son değiştirildi 20 Mayıs 2017 14:33 14:33

Reklam

Önceki Haberler

Yurtsever gazetesinin 8. sayısı çıktı: İşte 22 yıllık AKP iktidarı!

Aylık olarak yayımlanan Yurtsever gazetesinin 8. sayısı "İşte 22 yıllık AKP iktidarı" manşetiyle ve 1…

15 Mayıs 2024 09:27

ÖZEL HABER | Yandaşlara kaynak tasarruf tanımıyor: MEB eğitimleri özel otellerde!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürekli yapılan hizmet içi eğitimler, bugüne kadar Öğretmen Evleri’nde ve Hizmet…

15 Mayıs 2024 09:00

GÖRÜŞ | Av. Doğan Erkan: AKP yeni anayasa yapabilir mi?

AKP’nin iktidar öncesi ve ilk iktidarı dönemi siyasal/ideolojik programının asıl kaynağını göremeyen kesimler bir tarafa…

15 Mayıs 2024 08:00

RÖPORTAJ | Üniversite ve liseli gençlik iddialı: Çaresiz olmadığımızı göstermek için bir araya geliyoruz

"Laiklik başlığı gençlik adına en kritik başlıklardan biri. Çünkü laikliğin hedef alınmasının temel sebeplerinden birisi…

15 Mayıs 2024 07:25

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36
Reklam