Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘Korkularından hep okyanus ötesi diyorlar, benim adım yok mu?’

Reklam

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç’un yurt dışına çıkarmaya çalıştığı sabit disklerde Fethullah Gülen’in notlarına rastlandığı iddia edildi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç’un, Mayıs 2015’te kaçırmaya çalıştığı 25 sabit diskin şifrelerinin 2 yılda çözüldüğü belirtildi.

Habertürk’ten Nihat Uludağ‘ın haberine göre, Gülen’in ele geçen notlarında siyaset, sanat, spor, ekonomi ve medyada yer alan tanınmış isimlerle ilgili çok sayıda görüş, ayrıca birçok kurumla ilgili de değerlendirme yer aldı.

Habere göre Gülen’in talimatlarında, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılan Bank Asya ve Asya Finans kurumuyla ilgili istekleri yer alıyor. Gülen, “Asya Finans dünyada şubeleri olan müessese olacak” derken, Asya Finans ve Bank Asya aleyhinde çalışanların, kurumdan atılmasını istiyor. Bir diğer notta ise Gülen, “Bank Asya’nın patronu benim” diyor. Bir başka notta da cemaatin AKP himayesinde uzun süre düzenlediği Türkçe Olimpiyatları ile bazı isimlerin az ilgilendiği, bazı isimlerinse hiç ilgilenmediği yer alıyor.

Habere göre Gülen notlarında birçok siyasi hakkında da görüş belirtiyor. Bazılarına, “Her ehli imana samimi olarak davranmadı” derken, bazıları için “Yahudi”, “Ahmak”, “Cinsiyeti bozuk” ve “Münafık” ifadesini kullanıyor.

Gülen’in notları, yargı kurumlarının nasıl ele geçirilmek istendiğini de ortaya koyuyor. Bir notta, “Amerika-Avrupa ülkeleri birleşmiş olduğu halde 100-150 senede 1000-1200 okul ancak açabildiler. Fakir milletimizin gayretleri, Rabbimizin büyük lütfu ile 1000’den fazla okul açıldı. Askerler kuyruğunu kıstılar biz sizi ellemeyelim, siz de bize dokunmayın düşüncesindeler. Yine bunlar durdukları yerde bir hainlik düşünürler. Adliyenin vesayetinden kısmen kurtuldu ülkemiz. Yargıtay ve Danıştay’ı da hallederlerse tamamen ülkemiz kurtulur inşallah” ifadesi yer alıyor.

HSYK’DAKİ İSTİFALAR

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili notlarında ise elebaşı, “Bunların çoğu kâfirdir. Bu zamana kadar böyle gelmişler küfürlerinin gereğini yapıyorlar bunlara fazla müdahale yapamıyorsun ancak seçimlerde tavsiyede bulunabiliyorsan tabii ki bu tepkiler de normaldir. Küfürlerinin gereğini yapıyorlar. Çok dua edelim bunların düzenleri bozuldukça ileri de daha da istifalar olabilir bunlar bu demokratik havaya tahammül edemezler” ifadelerini kullanıyor.

Gülen bir notunda da şöyle diyor:

“Korkularından adımı telaffuz edemiyorlar, hep okyanus ötesi diyorlar, benim adım yok mu?”

Bu haber en son değiştirildi 19 Aralık 2017 09:46 09:46

Reklam

Önceki Haberler

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08
Reklam