MEB 1000'e yakın HEM'in anahtarını Ensar'a teslim edecek!

MEB'in, gerici Ensar Vakfı ile gittiği işbirliğinde yeni bir skandal gerçek ortaya çıktı.

MEB 1000'e yakın HEM'in anahtarını Ensar'a teslim edecek!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), bir çok şubesinde çocuklara istismar skandalıyla gündeme gelen gerici Ensar Vakfı ile gittiği işbirliğinde yeni skandal ayrıntı ortaya çıktı.

MEB’in Ensar Vakfı ile imzaladığı son protokole göre, gerici vakfa yalnız ortaokul ve liselerde değil, Türkiye genelinde sayısı 1000’e yakın Halk Eğitim Merkezi’nde de (HEM) kurslar düzenleme ve kendi müfredatını oluşturabilme hakkı verildi.

Cumhuriyet’ten Çiğdem Toker’in yazısında verdiği bilgilere göre, MEB 10 yıllığına Ensar’a anahtar teslim bırakıldı.

Toker’in ‘MEB Ensar’a teslim oldu’ başlıklı bugünkü yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Meğer Ensar Vakfı, sadece ortaokul ve liselere değil, yaygın eğitime, yani Halk Eğitim Merkezleri’ne de (HEM) giriyormuş.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Ensar ile imzaladığı son protokol, bu vakfı ülke genelindeki 1000’e yakın HEM’de kurslar düzenleme hakkı veriyor.

Çok daha önemlisi ise kendi müfredatını oluşturmasına kapı açıyor.

Ensar, MEB’i arkasına alarak milyonlarca yetişkin insana, üniversiteye giriş kursundan, din adamlığı kursuna kadar değişen çeşitlikte programlar verebilecek.

MEB verilerine göre Türkiye genelinde 986 HEM buluyor. Merkezlerde 3 milyon 400 bin civarında erkek, yaklaşık 4 milyon da kadın kursiyer eğitim gördü.

Bakanlığın Ensar ile geçen ay imzaladığı protokolde “amaç” başlıklı birinci maddenin oldukça geniş kapsamlı düzenlendiği görülüyor.

Madde şöyle:

“Bu protokolün amacı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ensar Vakfı işbirliğinde yaygın eğitim kurumlarındaki kursiyer ve eğiticileri ile örgün eğitimdeki öğrenci ve öğretmenlere yönelik sosyal, sanatsal, kültürel, sportif, bilimsel, teknolojik etkinlikler ile ilgili seminerler düzenlemek; proje çalışmaları, yarışmalar ile mesleki ve teknik kurslar düzenlemektir.”