Reklam
Kategoriler: İç Açı

Medeni Yıldırım davasında önemli gelişme

Reklam

Gaziantep Bölge Adliyesi Mahkemesi, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2013 yılında kalekol protestosu sırasında askerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın (19) öldürülmesine ilişkin açılan davada verilen beraat kararını bozdu.

Evrensel‘in haberine göre, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 yıl süren davada, 8 Kasım 2016’da kararını açıklayan mahkeme, davanın tek sanığı olan er Çiftçi’nin üzerine atılı suçu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle, hakkında beraat kararı vermişti.

Mahkeme gerekçeli kararında, Yıldırım’ın “askerler havaya ateş açtığı sırada yaşamını yitirdiği”ni iddia ederek, otopsi sırasında Yıldırım’ın vücudunda mermi çekirdeğine rastlanmadığı, bu nedenle merminin hangi silahtan çıktığının belli olmadığını savunmuştu. Yıldırım’ın ölümüyle ilgili eksik soruşturma yürütüldüğünü itiraf eden mahkeme, gerçek fail ya da faillerin ortaya çıkarılması için Lice Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar vermişti. Yıldırım ailesi avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, davada eksik soruşturma yürütüldüğü, yerel mahkemenin verdiği beraat kararının yasaya ve usule aykırı olduğu gerekçesiyle Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne istinaf başvurusu yapmıştı.

Sanık ifadelerinde çelişki tespit edildi

Yalçındağ’ın istinaf talebini inceleyen Gaziantep BAM 1. Ceza Dairesi, 15 Eylül’de oy birliğiyle verdiği kararla, istinaf talebini yerinde bularak yerel mahkemenin sanık er Adem Çiftçi hakkında verdiği beraat kararını, “yargılamada eksik inceleme ve değerlendirme yapıldığı”, “delillerin eksik toplandığı” gerekçesiyle bozdu. Bozma gerekçelerinin 5 maddede sıralandığı kararda, sanık er Adem Çiftçi’nin mahkemede verdiği ifadeler arasındaki çelişkilerin giderilmemesinin düşünülmemesi, davaya katılma talebinde bulunan Cafer Gündüz’ün haklarını kullanabilmesi için duruşmadan haber edilmemesinin gözetilmemesi, Yıldırım’ın vücudundaki ateşli silah yaralanmasının giriş ve çıkış delikleri ile izlediği traje konusunda hazırlanan raporlar arasındaki farklılık ve çelişkilerin giderilmemesini, yerel mahkemenin sanığın hukuki durumunun tayin ve takdiri yerine eksik inceleme ve yetersiz gerekçe ile yazılı şekilde beraat kararı vermesini bozma gerekçeleri olarak gösterildi.

Bu haber en son değiştirildi 4 Ekim 2017 11:37 11:37

Reklam

Önceki Haberler

“Maarif modeli çöpe! Bilimsel ve laik eğitim istiyoruz!”

MEB'in "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne tepkiler sürüyor.

27 Nisan 2024 19:47

Sınıf Tavrı’ndan 1 Mayıs çağrısı: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a!

Sınıf Tavrı 1 Mayıs'a dönük bir açıklama yayımladı.

27 Nisan 2024 19:26

“Laiklik ihlalleri ve bunlara meşruiyet katan faaliyetler nereden gelirse gelsin kabul edilemez!”

Laiklik Meclisi yerel seçimler öncesinde ve sonrasında gerek iktidar gerekse CHP tarafından yapılan laiklik ihlalleri…

27 Nisan 2024 18:30

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06
Reklam