Mehmet Barlas'a ne oldu?

Türkiye sağının 'tecrübeli' kalemlerinden Mehmet Barlas, ilk kez iktidarı eleştirmeye çalışan bir yazı kaleme aldı.

Mehmet Barlas'a ne oldu?

AKP’nin yayın organlarından Sabah’ın yazarı ve Türkiye sağının ‘tecrübeli’ kalemlerinden Mehmet Barlas, ilk kez iktidarı eleştirmeye çalışan bir yazı kaleme aldı.

Bugüne değin AKP hükümetlerine her defasında destek olan, TV’den gazeteye panelden resepsiyona bulunduğu her ortamda iktidarın aldığı kararlarını savunan Barlas’ın bu kez ‘eleştiri’ yapmaya çalışması dikkat çekti.

İşte Barlas’ın yazısında “Bunları Barlas mı yazdı?” dedirten bölümler:

“Evet… Hem PKK ve PYD ile mücadele ederken, Güney sınırlarımız dışındaki Kürt oluşumunda bizimle aynı cephede bulunan Barzani ile kavgalı bulunmak, ne kadar doğru olabilir? Yahut “Barzani de, PKK da, PYD de Amerika demektir” anlayışından giderek mi, yolumuzu ayırmaya başladık Barzani’den”

“Başta da söylediğimiz gibi bu kadar hızlı değişen gündeme ve dostlukların düşmanlıklara böyle hızlı dönüşmesine, beyin gücümüzün yetişmesi ne kadar mümkün olabilir? Örneğin Almanya başbakanı Merkel ile derin bir anlayış birliği içinde değil miydik, özellikle Suriyeli sığınmacılar konusunda? Ya da Rus uçağının düşürülmesi ertesinde Ankara ile Moskova’nın arasına okyanuslar girmiş gibi değil miydi? FETÖ yerine “Hizmet” kelimesinin kullanıldığı günler asırlarca geride miydi?”