Reklam
Kategoriler: İç Açı

Nagehan Alçı yeni hayat öpücüğü buldu

Reklam

Eşi Rasim Ozan Kütahyalı ile birlikte geçmişte Gülen cemaatine yönelik açık desteğini cümle alemin bildiği AKP’li Nagehan Alçı, cemaat okulunda okuduğunu ‘itiraf’ eden Berat Albayrak’ın sözlerine sarılarak kendini unutturmaya çalıştı.

Eşi Rasim Ozan Kütahyalı ile birlikte Sabah grubunda o dönem holdingin CEO’su olan Berat Albayrak’la cemaat  üzerine gerçekleşen görüşmeyi aktaran Alçı, “Hiç unutmuyorum, 2011’in Eylül ayında Serhat Bey’in odasında o zaman bir holdingin CEO’su olan Berat Albayrak, bana ve Rasim’e Gülenistlerin askeri vesayetten sonra yeni tehdit olabilme ihtimalini somut örneklerle uzun uzun anlatmıştı” dedi.

Eşine ve kendisine yapıldığını söylediği anlatımdan sonra da yıllar boyu cemaat tetikçiliğine devam eden Nagehan Alçı yazısında, damat Albayrak üzerinden Erdoğan ailesinin cemaat ortaklığını şu sözlerle akladı:

“Yani o okulda tahsil görmeleri bilakis Gülenizmin amaçlarını daha isabetli analiz etmelerini sağlıyordu. İtiraf edeyim o dönem ben bu analizleri abartılı bulmuş ve duyduklarıma şaşırmıştım. Ama Serhat ve Berat Albayrak’ın tespitlerinin haklı olduğu zaman içinde herkes tarafından anlaşıldı. Kısacası Berat Albayrak CHP’nin iddiasının aksine, FETÖ konusundaki en duyarlı ve en çetin mücadele vermiş insanlardan biridir.”

“KİMSE İKNA OLMAZDI”

AKP’li yazar, iktidarın 2011 yılında Gülen cemaatine karşı ‘savaş açmaması’nın sebebini de, “27 Mayıs kalıntısı rejim” olarak tariflediği 1. Cumhuriyet’i yıkma mücadelesinde beraber olma zorunluluklarının bulunmasıyla açıkladı. Alçı, o dönem de böyle bir sürece girilmesi durumunda AKP’de kimsenin buna ikna olmayacağını belirterek, o dönemki konumunu da sorgulanmaktan kurtarmaya çalıştı.

Alçı’nın yazısındaki o bölüm de şöyle:

“Şimdi bunları söyleyince Erdoğan muhalifleri ‘E o zaman niye 2011’de Gülen’e savaş açılmadı?’ gibi sorular soracak. Kimse kusura bakmasın, 27 Mayıs’ta başbakan idam etmiş askeri vesayet rejimi dimdik ayakta dururken elbette Erdoğan, ‘Askeri vesayeti bırakalım, Gülenistlere bakalım’ diyemezdi. Ayrıca 2011-12’de Gülen’e savaş açılsaydı AK Parti tavanında ve tabanında hiç kimse ikna olmazdı.

Elbette önce 27 Mayıs kalıntısı rejim bitirildi sonra Gülenistlerle soğuk savaş başladı ve 17 Aralık 2013 saldırısıyla beraber fiili savaşa geçildi.”

Bu haber en son değiştirildi 18 Aralık 2017 13:40 13:40

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam