"Ne olacağımı Allah bilir" diyordu: AKP'lilerin gözde kaymakamı 'FETÖ'den gözaltına alındı

Beytüşşebap eski Kaymakamı Kadir Güntepe, 'FETÖ' soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Beytüşşebap eski Kaymakamı Kadir Güntepe, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında ByLock kullandığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Amasya’nın Hamamözü İlçesi’nde görev yaparken burada ‘Amasya Kaymakamlar imamı’ olan H.Ö. ile yüz yüze ve telefonda onlarca kez görüştüğü ileri sürülen ve halen Elazığ Valiliği’nde Hukuk Müşaviri olan Kadir Güntepe gözaltına alındı.

HDP’li vekile hakaret etmişti

Güntepe, HDP Milletvekili Ferhat Encü ile sosyal medya üzerinden yaptıkları tartışmalarla gündeme gelmişti. Kadir Güntepe, Encü’ye “Bana bak çapsız vekil! O mesajı tıpış tıpış sileceksin! Değil sen, feriştahınız gelse mücadelemden vazgeçmeyeceğim!” diyerek hakaretlerde bulunmuştu.

Ayşe öğretmeni hedef göstermişti

Güntepe, Diyarbakır’daki operasyonlar sırasında kentten Beyaz Show’a telefonla bağlanan bir öğretmenin sözlerini de hedef almıştı. Öğretmen Ayşe Çelik’in canlı yayında sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü bölgede yaşananlara dikkat çekerek, “Sessiz kalmayın, insanlar, çocuklar ölüyor” sözleri üzerine, “Diyarbakır’da bir öğretmen Canlı Yayına bağlanıp PKK’nın yaktığı okulları görmezden gelerek devletini karalamış. Bir memur amirinden izin almaksızın canlı yayına bağlanamaz. Kendisine Maaş veren “devletimizi” canlı yayında karalayamaz. İstifa etmeli!” demişti.

“JÖH-PÖH” iddiası

Güntepe’nin adının duyurduğu bir başka olay da, yaptığı ziyaretlerden birinin Twitter’da “JÖH PÖH” adlı bir hesaptan paylaşılması olmuştu. Irkçı paylaşımlarıyla bilinen ve daha sonasında kapatılan hesaptan silinen tweet, aynı şekilde Güntepe’nin hesabından paylaşılınca ‘yanlış hesaptan’ paylaştığı düşünülmüştü.

Güntepe sözlerine üzerine, kapatılan Zaman Gazetesi’nin Danimarka muhabiri Hasan Cücük’ün “Bu kaymakam iyice coşmuş! ‘Yalova kaymakamı’, vali olur yakında #AyşeÖğretmenYalnızDeğildir” şeklindeki yorumuna da “Gelecekte ne olacağımı Allah bilir ama Senin gibi Danimarka’dan yazıp devletine hainlik eden bir gazeteci olmam!” sözleriyle yanıt vermişti.

AKP’nin gözdesi

Kaymakam Kadir Güntepe, AKP’lilerin desteğiyle sosyal medyada kısa sürede fenomen hesap haline gelmişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de onlarca tweet atarak tüm takipçilerine Kadir Güntepe’yi takip etmelerini ‘tavsiye’ etmişti.