Reklam
Kategoriler: İç Açı

Nuriye Gülmen’in babası: Emniyet güçleri evimizin yakılacağını söyledi

Reklam

Açlık grevinde 235 günü geride bırakan öğretmen Semih Özakça ve tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen’in aileleri çocuklarının son durumuyla ilgili açıklama yaptı.

SES Ankara Şubesi’nde yapılan açıklamada Numune Hastanesi’nde tutuklu bulunan kızı Nuriye Gülmen’in eylemiyle ilgili ilk kez konuşan baba Şaban Gülmen, Kütahya’daki Emniyet güçlerinin kendisini ve akrabalarını tehdit ettiğini söyledi.

Emniyet yetkililerinin açlık grevini sonlandırmak için kendisini kullanmaya çalıştığına dikkat çeken Gülmen, “Evime gelerek çocuğumun açlık grevini sonlandırması için beni ve ailemi öne sürdüler. Emniyet güçleri yakınlarıma kardeşlerime mantık dışı, insanlık dışı söylemlerde bulundu. Tehdit edildik. Evlerin yakılacağını ve taşlanacağını söylediler” dedi.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan‘ın haberine göre Şaban Gülmen şunları söyledi:

“Biz devlet düşmanı olmak istemiyoruz. Siyasetin uygulamaları bizi devlet düşmanı yaptırmasın. Zorla devlet düşmanı olmamız için ellerinden gelen tüm gayreti göstermektedirler. Aileler olarak barışın sağlanması adına çocuklarımızın görevine iade edilmesini istiyoruz. Yönetenler barışı sağlamak, birleştirici olmak zorundalar. Biz devlet düşmanı olmak istemiyoruz. Çocuklarımızın işini geri vermeleri bizim de yaşam tarzımızın normale dönmesini sağlayacak.”

Anne Özakça: Öldükten sonra mı komisyon kuracaklar?

Açlık grevi eylemini sürdüren ve tahliye edilen Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça ise, OHAL Komisyonu’nun karar vermemesine tepki gösterdi.

“Çocuklarımız organlarını yiyor, öldükten sonra mı komisyon kuracaklar” diyen Özakça şöyle devam etti:

“Çocuklarımız organlarından yemeye başladı. Yetkililere sesleniyorum. Bizim çocuklarımız hiçbir suçları yokken işlerinden atıldılar. Çocuklarımızın hayatı daha fazla riske girmeden işine geri dönüp eylemin bitmesini istiyorum. Dayanacak gücümüz kalmadı artık.”

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam