Reklam
Kategoriler: Yaşam

Oğlunu öldüren babadan eşi şikayetçi olmadı

Reklam

Kayseri’de geçen ay hiperaktif oğlu Haydar’ı (12) iple boğarak öldüren bedensel engelli Hasan Elmacıoğlu (43) ilk kez hakim karşısına çıktı. Olayı soğukkanlılıkla anlatan, oğlunu kendisine ve çevreye zarar verdiği için öldürdüğünü öne süren Elmacıoğlu, “Kendine zarar vermesine vicdanım el vermedi ve oğlumu öldürdüm” dedi.

Olay, merkez Melikgazi ilçesi Kıranardı Mahallesi Büklüm Sokak’ta 12 Kasım tarihinde meydana geldi. Malulen emekli, 4 çocuk babası Hasan E., sürekli yaramazlık yaptığını iddia ettiği oğlu Haydar E.’yi evlerinin önünde bulunan üç tekerlekli motosikletinin arka kısmındaki kasanın içine sokup, iple boğarak öldürdü. Olayın ardından gözaltına alınan Hasan E. tututklandı. Hasan E. hakkında ‘Kasten nitelikli adam öldürme suçundan’ Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Bugün ilk kez hakim karşısına çıkan bedensel engelli Hasan Elmacıoğlu, pişman olduğunu belirterek, “Benim oğlum yüzde 55 hiperaktif olduğundan kendine ve çevresine zarar veriyordu. Sürekli yanında duruyordum. Etraftan gelen tepkilere karşılık veriyordum. Komşularımın mallarına zarar veriyordu. Ben tüm zararlarını da karşılıyordum. Kendine zarar vermesine vicdanım el vermedi ve oğlumu öldürdüm. Kendimi de bileklerimi keserek öldürmek istedim’’ diye konuştu.

İşlediği cinayeti soğukkanlılıkla anlatan Hasan Elmacıoğlu, “Evin çevresinde oğlum yine kendine zarar veriyordu. Ben de acı içindeki oğlumun bu durumundan vicdan azabı duyarak elime geçirdiğim 1 metrelik iple evin bahçesinde bulunan oğlumun boğazını sıkarak öldürdüm. Sonra ben de ölmek için bileklerimi kestim. Derin kesmediğim için bana bir şey olmadı. Evimi, ailemi ve çocuklarımı çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

EŞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Anne Gülsen ise, eşinin çocuklarını çok sevdiğini dile getirerek, “Eşim, Haydar’ı çok severdi. Onun bir dediğini iki etmezdi. Bir anlık, cinnet işte, ben eşimden şikayetçi değilim’’ şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek kesin ölüm raporunun beklenmesine, Hasan Elmacıoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu haber en son değiştirildi 20 Aralık 2017 18:13 18:13

Reklam

Önceki Haberler

Floransa’da öğrenciler Filistin için eylemlere başladı

Floransa’da üniversite öğrencileri İsrail’in Filistin’de soykırımına karşı San Marco meydanında işgal eylemine başladı. Filistinli Gazeteci…

15 Mayıs 2024 18:07

İrlanda, Filistin devletini tanıyacağını açıkladı

İrlanda, birkaç ülkeyle ortak şekilde Filistin devletini tanımak için görüştüklerini, bu ay bitmeden Filistin devletini…

15 Mayıs 2024 16:55

Kamuda tasarruf Diyanet’e işlemedi: Lüks otelde toplantılara devam

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf planını anlatırken “Kamuda toplantı artık lüks otellerde yapılmayacak”…

15 Mayıs 2024 16:50

Gericilik okullarda sınır tanımıyor: ÇEDES kapsamında Kuran kursu açtılar

Samsun’da bulunan bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersliği adı altında Kuran Kursu sınıfı…

15 Mayıs 2024 16:45

TÜİK verileri açıklandı: Türkiye’nin doğurganlık hızı düştü

TÜİK'in verilerine göre, canlı doğan bebek sayısı 2023 yılında 958 bin 408 oldu. Canlı doğum…

15 Mayıs 2024 16:37

Emniyette kriz: Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında dört gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara Emniyeti'nde açığa alınan 4 emniyet görevlisinin…

15 Mayıs 2024 16:26
Reklam