Okullar gerici müfredatla açılırken: MEB son gün de boş durmadı
17 milyonun üzerinde öğrenci bugün çalacak ilk ders ziliyle yeni eğitim-öğretim yılına başlarkan, MEB son gerici adımları atmayı unutmadı.
Yaz tatilinin ardından 17 milyonun üzerinde öğrenci ve yaklaşık 1 milyon öğretmen, yeni eğitim-öğretim yılına bugün çalacak ilk ders ziliyle başlarken, gerici müfredatı dayatan Milli Eğitim Bakanlığı tepki çekecek değişikliklere devam etti.
Yeni eğitim-öğretim yılının birinci kanaat dönemi 19 Ocak 2018’de bitecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak-2 Şubat tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak ve 8 Haziran 2018’de tamamlanacak.
Cumhuriyet’ten Ozan Çepni‘nin aktardığına göre MEB, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde de çok sayıda değişiklik yaptı. Açık imam hatip lisesinden, Anadolu lisesine geçişin önü açıldı. Okuldan atılan öğrenciler ise açık imam hatipe kaydolabilecek. Öğretmen toplantılarından da Atatürkçülük esası kaldırıldı. Yazılı dönemi bitti; isteyen öğretmen sınavları sözlü yapabilecek.
Atatürkçülük esası kalktı
Müfredattan Atatürkçülük konularının bir bir çıkarılmasının ardından yeni yönetmelikte de benzer bir düzenlemeye gidildi. Artık Öğretmenler Kurulu’nda yapılan iş, işlem ve değerlendirmelerden “Atatürkçülükle ilgili konuların derslerde işlenişine ilişkin hususlar” çıkarıldı. Yerine “değerler eğitimi çalışmalarına yer verilmesi” maddesinin eklenmesi de dikkat çekti. Zümre Öğretmenler Kurulu toplantılarının gündeminden de “Öğretim programlarında yer alması gereken Atatürkçülükle ilgili konular üzerinde durularak çalışmaların buna göre planlanması” maddesi de çıkarıldı.
Yazılı sınav kaldırıldı
Bakanlık okullardaki yazılı sınav zorunluluğunu da kaldırdı. Değişiklik kapsamında artık haftalık ders saati sayısına bakılmaksızın her dersten en az iki yazılı sınav yapılması zorunlu olmayacak. İsteyen öğretmen, sınavlarını sözlü olarak da gerçekleştirebilecek. Sorumluluk sınavları, ikinci dönemin son haftasında da yapılacak.