Reklam
Kategoriler: Gençlik

Öldürülen Zülal için sınıf arkadaşlarından anma etkinliği

Reklam

Ozan Ekiz/Ahmet Görmez – Gazete MANİFESTO

İzmir’in Bornova ilçesinde üniversiteli Günhan Ö., Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Zülal Tütüncü’yü evinde bıçaklayarak katletmişti.

Yakınlarını ve arkadaşlarını yasa boğan cinayetin ardından,  Zülal Tütüncü için sınıf arkadaşları Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin önünde anma gerçekleştirdi.

BASIN AÇIKLAMASINA İZİN VERİLMEDİ

Dekanlık tarafından görevlendirilen öğretim üyesi durumun acısını bildirerek taziye dileklerinde bulundu. Sonrasında açıklama yapmak isteyen sınıf arkadaşlarına yönelik ise ‘görevli’ öğretim üyesi, ”Aramızda yaptığımız görüşmede böyle bir şey konuşmadık” dedi. Zülal’in sınıf arkadaşları ise ”Bu anma sizin için bir yas, bizim için ise bir sitemdir” diyerek öğretim üyesine karşı çıktı. Öğretim üyesinin karşı çıkmasına rağmen sınıf arkadaşları basın açıklamasını gerçekleştirdi.

”İSYANIMIZI ALIP GELDİK”

Sınıf arkadaşları adına yapılan açıklamada kadın cinayetlerine değinilerek ”Biz buraya isyanımızı alıp geldik ve bu isyanımız amfilerden sokaklara taşacaktır. Bugün burada bize konuşma yaptırmak istemiyorlar. Önümüzde iki tercih var: Konuşmak ya da öldürülmek.” denilirken, medyada kadın cinayetlerini meşrulaştıran haberlere ve ataerkil söylemlere dikkat çekildi.

Öğrenciler, Zülal’in katline ilişkin davanın takipçisi olduklarını belirterek ‘Bir kişi daha eksilmeyeceğiz’ sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi.

ANMAYA ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN DE DESTEK VARDI

Öğrencilerin ardından Ege Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şerife Yalçınkaya basın açıklamasına dahil oldu. Ege Üniversitesi’nin öğretmeniyle ve öğrencisiyle birlikte bu olay için dayanışma içerisinde olduğu belirten Yalçınkaya, kadınların susturulamayacağını ekleyerek kadın cinayetlerinin politik olarak değerlendirilmesi gerektiği söyledi. Basın açıklaması ve anma, sloganlarla birlikte son buldu.

Bu haber en son değiştirildi 20 Aralık 2017 16:36 16:36

Reklam

Önceki Haberler

ODTÜ ve Ankara Üniversitesi’nin ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde de engelleme: Şenlik iptal edildi!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde de öğrencilerin yapmak istediği şenlik bütçe yetersizliği gerekçesiyle engellendi.

30 Nisan 2024 21:33

İliç’te yaşanan maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu toplandı

Erzincan İliç’te 9 işçiye mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı…

30 Nisan 2024 17:19

Türk-İş raporu ortaya çıkardı: Açlık sınırı asgari ücreti geride bıraktı

Türk-İş'in araştırmasına göre açlık sınırı, 17 bin 2 TL olan asgari ücretin üzerine çıkarak 17…

30 Nisan 2024 17:14

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyon beklentileri tahminlerimizin üzerinde

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:10

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa için Özgür Özel’le görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere başladı. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı…

30 Nisan 2024 17:04

Netanyahu, Refah konusunda ısrarlı: Anlaşma olsa da olmasa da gireceğiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:00
Reklam