Ortaköy'de gece kulübünde katliam: En az 39 ölü...

İstanbul Ortaköy'de ünlü bir gece kulübünde silahlı saldırı gerçekleşti.

Ortaköy'de gece kulübünde katliam: En az 39 ölü...

İstanbul Ortaköy’de ünlü gece kulübü Reina’ya silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 1’i polis olmak üzere en 39 kişinin hayatını kaybettiği, 4’ü ağır 69 kişinin de yaralı olduğu öğrenildi.

Güncelleme

İçişleri Bakanı Soylu, saldırıda 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin tedavi gördüğünü söylerken “Teröristi arama çalışmaları sürüyor” dedi.


Güncelleme

Katliamı gerçekleştiren saldırganlardan birinin olay yerine taksiyle geldiği belirtilirken, uzun namlulu silaha ait 6 yedek şarjör ile Reina’ya geldiği ve 180 mermi kullanarak katliamı gerçekleştirdiği kaydediliyor.


Güncelleme

CNN Türk muhabiri olay yerinden özel harekat birliklerinin ve bomba imha ekiplerinin ayrıldığını ve olay yeri inceleme birliklerinin geldiğini belirtti. Bununla birlikte ambulansların hastanelere boş dönmeye başladığı ve yeni ambulansların olay yerine gelmesinin durduğu da ifade edildi.


Güncelleme

Olaydan kısa süre sonra RTÜK saldırıya ilişkin yayın yasağı getirmeyi geciktirmedi.

RTÜK’ten yapılan açıklamada, Başbakanlık tarafından, İstanbul’da 35 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiği bildirildi.


Güncelleme

Olay yerine gelen İstanbul Valisi, bunun bir ‘terör saldırısı’ olduğunu söylerken, şu açıklamayı yaptı: “Saat 01.00 sırasında önce kapıda duran polis memurumuzu şehit ederek içerde vahşice acımasızca eğlenmek için gelmiş masum insanların üstüne kurşun yağdırarak olayı gerçekleştirmişlerdir. Bu birterör saldırısıdır. 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. En az 40 yaralımız var. Detaylı araştırmalar sürüyor. Detaylı açıklamalar paylaşılacaktır.”


Güncelleme

Edinilen bilgilere göre saldırının yarattığı panikle, kulüpte bulunanlardan bazıları da kendilerini denize attı. Deniz polisinin, İstanbul Boğazı’na atlayan kişiler için arama kurtarma çalışmaları yaptıkları belirtiliyor.


Güncelleme

AFP ajansı saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini son dakika olarak geçti. Yaralıların ise ambulanslarla tahliyesi devam ediyor.


Güncelleme

Gece kulübüne sevk edilen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye taşırken, saldırganlar içeride bulunanları rehin aldıkları iddia ediliyor. Özel harekât timlerinin operasyona hazırlandığı belirtiliyor.


Güncelleme

Hürriyet muhabiri Toygun Atilla’nın ulaştığı gece kulübü Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan’ın, saldırıya ilişkin, “İçeri giren şerefsizler Kalaşnikoflarla taramışlar. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi.” ifadelerini kullandığı belirtildi.


Güncelleme

Gece kulübüne saldıranların iki kişi olduğu ve ‘Noel Baba kılığı’yla ellerindeki uzun namlulu silahlarla mekana girdikleri iddia ediliyor.


Güncelleme

İstanbul Ortaköy’de ünlü bir gece kulübünde silahlı saldırı gerçekleşti. Çok sayıda yaralının olduğu öğrenilen saldırının ardından, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

İşte olay yeri yakınından ilk görüntüler: