Reklam
Kategoriler: İç Açı

Referandum protestolarına çok sayıda gözaltı!

Reklam

16 Nisan referandumunun şaibeli sonuçlarını kabul etmeyerek protesto gösterilerine katılan onlarca kişi bu sabah evlerinden gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, gözaltına alınanlara  “Evet’in Meşru Olmadığı Yönünde Halkı Galeyana Getirmek” suçlamasında bulunuldu.

ÖDP’den yapılan açıklamaya göre, toplam 38 kişi gözaltına alındı. Açıklamada gözaltına alınanların Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Gözaltılar AKP medyasında ise “Referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından Hayır cephesi yenilgiyi hazmedemedi. Özellikle sosyal medya aracılığıyla harekete geçen karanlık güçler, vatandaşları sokağa dökmek için plan yapmaya başladı. Yaşananlar üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü de harekete geçti.” ifadeleriyle yer aldı.

Alper Taş’tan açıklama: İl yöneticimiz gözaltında

ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş da sosyal medya hesabından açıklamada “Aralarında İl yöneticimiz Mesut Geçgel’in de bulunduğu Halkın Hayır’ına sahip çıkanlar bu sabah İstanbul’da gözaltına alındı. Gözaltındakileri bırakın. Referandumu iptal edin, kendinizi ve ülkeyi düşürdüğünüz bu durumdan kurtarın.” ifadelerine yer verdi.

Hakkında gözaltı kararı bulunan ve gözaltına alınan bazı isimler ise şöyle: Göksel Birol, Arınç Onat Kılınç, Ömer Kabakçı, Berkay Ustabaş, Abdullah Atalay, Serdal Gül, Deniz Can Sarıkaya, Mesut Geçgel, Abdurrahman Atalay, Anıl Bayraktar, Arınç Kılıç, Onur can yağcı, Ozan Barış Akdoğdu, Furkan Seyhan, Ufuk Çavdar, Ersin Ersözlü, Berat Karaaslan

Bu haber en son değiştirildi 20 Nisan 2017 14:13 14:13

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam