Reklam
Kategoriler: İç Açı

Reina’daki ‘Noel Baba’ kılıklının kimliği açığa çıktı

Reklam

İstanbul Ortaköy’de Reina gece kulübüne yönelik düzenlenen saldırıyı düzenleyenlerin ‘Noel Baba’ kılığına girdiği konuşulmuştu. Reina’nın idare müdürü Işık Görmek, Noel Baba kıyafetli kişinin Reina’nın bir çalışanı olduğunu söyledi.

Habertürk’ten Öznur Karslı‘nın haberine göre Işık Görmek, “Terörist Noel Baba kıyafetliydi” iddialarını ise şöyle aydınlattı: “İçeride Noel Baba kıyafetli birini gördüm. Bir süre göz göze geldik. Çok ses olduğu için konuşamadık. Bana sadece ‘Nasıl?’ diye sordu. Daha sonra bu kişinin servis elemanı arkadaşımız olduğunu öğrendik. İçerideki müşteriler için yapılan bir şirinlikti.”

Yaralı kurtuldu

İstanbul Ortaköy’deki Reina’da 15 yıldır idare müdürü olarak çalışan Işık Görmek, Türkiye’yi yasa boğan terör saldırısında yanına çalışmaya gelen iki yeğeninden Yunus Görmek’i kaybederken, diğer yeğeni Mustafa Korkmaz’la birlikte katliamdan hafif yaralı olarak kurtuldu.

10 kişilik grupla çıktı

Öte yandan, Reina’ya gelen teröristin, çevredeki polisler ve Özel Harekât ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından, dışarıya çıkan ilk grubun arasına karıştığı öğrenildi.

Çantasını ve silahını atıp üzerindeki montu çıkaran saldırgan, eğlence mekânından dışarıya çıkmaya çalışan ilk 10 kişilik grubun arasına karıştı.

Habere göre, saldırıdan kurtulan müşterilerden biri gibi davrandığı anlaşılan katliamcı, güvenlik güçlerini yanıltmak için “Mutfakta rehineler var” diyerek hedef şaşırttı. O anda üzerinde gömlek olduğu anlaşılan saldırgan, Özel Harekât polisi tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

“Teslim ol” çağrısı

Teröristin içeride olduğunu düşünen Özel Harekât ekipleri, ‘Teslim ol’ çağrısında bulunarak içeriye girdi. Kargaşadan yararlanan terörist, iki ayrı taksi değiştirerek olay yerinden kaçmayı başardı ve geldiği Zeytinburnu’na geri döndü. Saldırganın, katliamı gerçekleştirdiği mekânda hareket halindeyken kıyafetini çıkardığı, Kalaşnikof silah, çanta ve montun ayrı yerlere atıldığı anlaşıldı.

Bu haber en son değiştirildi 8 Ocak 2017 00:13 00:13

Reklam

Önceki Haberler

İliç’te yaşanan maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu toplandı

Erzincan İliç’te 9 işçiye mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı…

30 Nisan 2024 17:19

Türk-İş raporu ortaya çıkardı: Açlık sınırı asgari ücreti geride bıraktı

Türk-İş'in araştırmasına göre açlık sınırı, 17 bin 2 TL olan asgari ücretin üzerine çıkarak 17…

30 Nisan 2024 17:14

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyon beklentileri tahminlerimizin üzerinde

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:10

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa için Özgür Özel’le görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere başladı. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı…

30 Nisan 2024 17:04

Netanyahu, Refah konusunda ısrarlı: Anlaşma olsa da olmasa da gireceğiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:00

Yandaş Cem Küçük servetine servet kattı

Yandaş Cem Küçük’ün, dört ortağı ile 2023’ün başında kurduğu ayakkabı şirketinin sermayesi yaklaşık dört katına…

30 Nisan 2024 16:57
Reklam