Reklam
Kategoriler: İç Açı

“Saldırı Kılıçdaroğlu’nun yürüdüğü noktaya yapılacak”

Reklam

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adalet Yürüyüşü”ne IŞİD’in saldırı hazırlığı yaptığına ilişkin haberleri köşesine taşıdı.

CHP’nin “Adalet Yürüyüşü”ne yönelik IŞİD’in saldırı hazırlığında olduğu ve dün yapılan operasyonlarda 6 IŞİD şüphelisi kişinin yakalandığı haberlere yansımıştı.

Selvi, “Suriye’den gelen talimat, ‘Eylem, Kılıçdaroğlu’nun yürüdüğü noktaya yapılacak’ şeklinde. Büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Yoksa bugün başka şeyleri konuşuyor olabilirdik” dedi.

Konuyu köşesine taşıyan Selvi, saldırının hedefinin Kılıçdaroğlu olduğunu, saldırı talimatının Suriye’den geldiğini yazdı.

Selvi’nin yazısındaki o bölüm şöyle:

“Eylemi kimin gerçekleştireceği Suriye’deki merkez tarafından belirleniyor. Talimat, Kocaeli’nde eylem yapacağı siyah minibüsle yakalanan zanlı O.K.’nın ismine geliyor. Siyah renkli bir minibüs alıp hazırlık yapması söyleniyor. Kayseri Emniyeti başından beri her adımı takip ediyor. DAEŞ üyesi, talimat verildiği şekilde, siyah minibüsü satın alıyor. Güvenlik birimlerince araca bir patlayıcı yüklenip yüklenmediği izleniyor. Talimat, “Londra tarzı” eylem yapılması yönünde geliyor. Eylem, doğrudan aracı yürüyüşe katılanların üzerine sürmek suretiyle gerçekleştirilecek. Araç Kayseri’den yola çıktığı andan itibaren güzergâh boyunca Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda istihbarat ve terörle mücadele birimleri sıkı bir işbirliği yapıyor.

Dün sabah ‘Adalet Yürüyüşü’nün kortejinde sıkı güvenlik önlemleri alınırken, hem saldırıda kullanılacak olan araç hem de Kayseri’deki DAEŞ hücresi dikkatle izleniyor. Eylem öncesinde, karşılıklı “Cennette buluşalım” ve “Peygamberimize selam söyle” diye mesaj atıyorlar. DAEŞ militanları vedalaşmaya başlayınca, operasyon için düğmeye basılıyor. Kocaeli Emniyeti, kod adı ‘Ebu Hüseyin’ olan O.K.’yı eylemde kullanacağı 38 UU 962 plakalı araçta kıskıvrak yakalıyor.

***

Ama bu eylemde bir nokta hedef vardı. O da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. Allah Kemal Bey’i korumuş. Çünkü Suriye’den gelen talimat, “Eylem, Kılıçdaroğlu’nun yürüdüğü noktaya yapılacak” şeklinde.

Büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Yoksa bugün başka şeyleri konuşuyor olabilirdik.”

Bu haber en son değiştirildi 7 Temmuz 2017 20:50 20:50

Reklam

Önceki Haberler

RÖPORTAJ | Üniversite ve liseli gençlik iddialı: Çaresiz olmadığımızı göstermek için bir araya geliyoruz

"Laiklik başlığı gençlik adına en kritik başlıklardan biri. Çünkü laikliğin hedef alınmasının temel sebeplerinden birisi…

15 Mayıs 2024 07:25

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36

Okullarda şiddet durmuyor: Ortaokul öğrencisi öğretmenini bıçakladı

Elazığ’da sınav esnasında kopya çekerken yakalanan öğrenci, yanında getirdiği bıçakla öğretmenini yaraladı.

14 Mayıs 2024 20:48

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Maden ocağında meydana gelen göçükte kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 20:09

Sakarya’da iş cinayeti: Boya varilinin patlaması sonucu bir işçi hayatını kaybetti

Boya varilinin patlaması sonucu yaralanan 3 orman işçisinden biri, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 19:59
Reklam