'Saray tarihçisi' şeriatçıya Atatürk'e hakaret soruşturması başlatıldı

Kadri Mısıroğlu hakkında Atatürk'ün hatırasına hakaretten soruşturma başlatıldı.

'Saray tarihçisi' şeriatçıya Atatürk'e hakaret soruşturması başlatıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “hocam” dediği ve Atatürk’e, laikliğe, Cumhuriyet’e düşmanlığı ve hakaret dolu ifadeleri ile bilinen şeriatçı ‘tarihçi’ Kadri Mısıroğlu hakkında Atatürk’ün hatırasına hakaretten soruşturma başlatıldı.

Erdoğan’ın Saray’da ağırladığı isimlerden olan gerici Mısıroğlu, geçmiş dönemlerden birinde gençlere yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullanıyor:

“İstediğimiz olmuş değildir. Yarı yoldayız. Nasıl buluğa ermemiş bir çocuğa ‘niye evlenmiyorsun’ demezsen Hükümet’e de ‘niye şeriatı ilan etmiyorsun’ diyemezsin. Vakti var. Her ulus bir zamana rehmolunmuştur. Sizin nesliniz İslam’ın mutlak galebesini, küfrün mutlak yıkılışını, heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini görecek. Siz göreceksiniz. O gün beni hatırlayın.”

Şeriatçı ismin bu skandal ifadeleri üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Savcılıktan konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

Basın yayın organlarında yer alan Kadir Mısıroğluna ait olduğu belirtilen video kaydında geçen beyanları ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı basın bürosunca Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret suçundan inceleme ve soruşturma başlatılmıştır