Reklam
Kategoriler: İç Açı

Şeriatçılar akademinin kapısına dayandı: “7 bölgede hanımlara özel üniversite isteriz!”

Reklam

Şeriatçılar türbanı ve şeriat öğretisini anaokullarına kadar sokan, okulları zorla imam hatipleştiren, müfredata cihat kavramını koyup evrimi çıkararak eğitimde adım adım bilimsel düşünceyi ortadan kaldırmaya çalışan AKP’den şimdi de ‘kız üniversiteleri’ kurulmasını talep ediyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Hocam” diyerek hitap ettiği ‘Saray tarihçisi’ Kadir Mısıroğlu’ndan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’a kadar bir çok gerici ismin destek olduğu ‘kampanya’nın öncülüğünü ise “İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi’nin (İFAM) kurucusu İhsan Şenocak isimli ilahiyatçı yapıyor.

Rögarı açan Akit: 90 yıllık dayatma

‘Kız üniversitesi’ talebiyle ilgili olarak şeriatçı Şenocak’a sayfalarında yer veren yayın organı, yine aynı amacı taşıdığını haberleri ve köşe yazarlarıyla her defasında dile getirmekten çekinmeyen Akit oldu.

Gerici gazete, Şenocak’ın açıklamalarına yer verdiği haberin giriş kısmında laikliği ve karma eğitimi hedef alarak şu ifadeleri kullandı:

“Laik sistemin 90 yıllık dayatması ve karma eğitime karşı toplumun her kesimden sesler yükselmeye devam ediyor. Son olarak üniversite tercihlerinin açıklanması ile ailesinden ayrılarak şehir dışına okumaya gidecek olan birçok genç kız, sosyal medya üzerinden ‘İslam’ın kızına kız üniversitesi’ adı altında kampanya başlattılar. Ülke gündeminde uzun bir süre bir numarada kalan kampanyaya birçok kanaat önderinden de destek geldi.

7 bölgede üniversite talebi!

Akit‘e konuşan Şenocak ise bir çok kız öğrencinin kendisine mektuplar gönderdiği mektuplarda ‘erkeklerle aynı ortamdan rahatsız olduklarını’ söyleyip, karma eğitimin kaldırılmasını istediklerini aktardı.

“Mahremiyetten dolayı okulu bırakan kız kardeşlerimiz ‘ne yapayım hocam?’diye soruyor.” diyen Şenocak, Türkiye’nin 7 ayrı bölgesinde ‘hanımlara özel üniversite’ açılması talebinde bulundu:

“Erkeklerle aynı ortamda bulunmaktan rahatsız olan hanım kardeşlerimiz, eğitimini sırf bu sebepten noktalamak zorunda kalıyor. Ülkemizde çok sayıda üniversite var, en azından 7 coğrafi bölgemizin her birinde sadece hanım kardeşlerimize özel üniversiteler açılabilir”

Bu haber en son değiştirildi 13 Ağustos 2017 23:33 23:33

Reklam

Önceki Haberler

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08

Koza Altın gözünü yaylalara dikti

Kürtün ilçesinde bulunan Gölönü Yaylası’na açılacak olan madenden çıkarılan cevher yine aynı il sınırlarında bulunan…

28 Nisan 2024 09:46

Evrim, genetik ve Dobzhansky

“Dünyada yaşayan iki ya da üç milyon türü yaratmanın anlamı nedir? Yaratıcı, Kaliforniya petrol arazilerinde…

28 Nisan 2024 08:49

“Maarif modeli çöpe! Bilimsel ve laik eğitim istiyoruz!”

MEB'in "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne tepkiler sürüyor.

27 Nisan 2024 19:47

Sınıf Tavrı’ndan 1 Mayıs çağrısı: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a!

Sınıf Tavrı 1 Mayıs'a dönük bir açıklama yayımladı.

27 Nisan 2024 19:26
Reklam