Reklam
Kategoriler: Kültür Sanat

Sokağın Aynası Orhan Kemal Sempozyumu

Reklam

Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerinin düzenlediği 2017 Yılın Yazarı Orhan Kemal etkinlikleri, yazdıklarıyla bu topraklardaki hayata ayna tutan büyük yazar adına düzenlenen kapsamlı bir sempozyumla sona eriyor. Düzyazı hayatına Bursa Cezaevi’nde başlayan usta yazarın birçok yönüyle ele alınacağı oturumlardan oluşan Sokağın Aynası Orhan Kemal Sempozyumu, Emre Zeytinoğlu’nun küratörlüğünde hazırlanan “Bir Genç Münevver” ve “Orhan Kemal’i Düşünmek” sergileriyle eş zamanlı açılıyor.

Atilla Birkiye’nin sempozyum için özel olarak hazırladığı, Metin Belgin’in sahneye uyarladığı “Cebinde Birkaç Kuruş…”-Orhan Kemal’den Dört Hikâye adlı müzikli dinleti 8 Aralık, Cuma 19.30’da Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirilecek sempozyum açılışında sahneleniyor. Orhan Kemal’in “Bir Çocuk”, “Üçüncü”, “Eczanedeki Kız” ve “Mavi Taşlı Küpeler” adlı hikâyelerinin Tilbe Saran, Hakan Gerçek, Metin Belgin ve Bülent Emin Yarar tarafından okunacağı dinletinin müziklerini ise Vedat Sakman yapıyor.

Sokağın Aynası Orhan Kemal Sempozyumu, Zeynep Göknur Yıldız yönetimindeki Nilüfer Çoksesli Korosu’nun Yılın Yazarı Orhan Kemal için özel olarak gerçekleştireceği konserle kapanıyor.

9 Aralık, Cumartesi 18.00’da düzenlenecek konserde Turgay Erdener’in, Hasan Uçarsu’nun ve Nedim Yıldız’ın yazarın “Nâzım Hikmet’e”, “Arabacı Şakir” ve “Komik Hürriyet” şiirlerinden yaptığı bestelerin dünya prömiyeri gerçekleştiriliyor.

Bu haber en son değiştirildi 25 Eylül 2019 13:09 13:09

Reklam

Önceki Haberler

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56

TKH: Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı unutmadık…

Türkiye Komünist Hareketi ve TKH Gençliği, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan…

6 Mayıs 2024 12:49

Barbar İsrail, Refah’ın doğusunu boşaltmaya başladı: Müdahaleye hazırlanıyor

İsrail Devlet Televizyonu KAN son dakika haberi geçti. İsrail Devlet Televizyonu KAN'a göre İsrail ordusu,…

6 Mayıs 2024 11:19

Fransa genelinde liseliler yarın Gazze’ye destek mitingi düzenleyecek

Fransa genelindeki Gazze’ye destek amacıyla düzenlenen protestolar liselere de yayıldı. Ülke genelindeki onlarca lisede yarın…

6 Mayıs 2024 11:06

Cambazın numarası bitmez

"Topluma sunuluş biçimiyle problemin ele alınış çekline bakınca, içinden geçtiğimiz küresel sorunlar ve sıkıntılardan sistem…

6 Mayıs 2024 11:01

Ulaş Karadağ yazdı: 1 Mayıs, Lenin, liberalizm ve demokrasi

Sonuç olarak, Lenin gibi söylenecek olursa eğer, bugün CHP’nin Saraçhane'yi AKP Genel Merkezi'ne giden durak…

5 Mayıs 2024 18:41
Reklam