Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Suriye’de öncelik terörle mücadele

Reklam

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’da bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in Suriye’de önceliğin terörle mücadele olduğu hususunda anlaşma sağladıklarını açıkladı.

Putin ve Kral Selman’ın görüşmesine ilişkin açıklama yapan Lavrov, tarafların Suriye’de önceliğin terörle mücadele olduğu konusunda anlaşma sağladığını ifade etti. Putin ve Selman’ın Suriye, Irak, Yemen, Basra Körfezi dâhil geniş bir coğrafyadaki durumu ele aldığını aktaran Lavrov, “Suriye’deki tüm sorunların masaya yatırıldığı görüşmede terörle mücadelenin önceliğe sahip olduğuna dair ortak anlayış ortaya çıktı. Terörle mücadelenin aşırılıkçı ideolojiyle kararlı mücadele anlamına geldiği aşikar. Rusya ve Suudi Arabistan’ın Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası arenadaki inisiyatifleri de buna yönelik. Suudi meslektaşlarımızı, BM Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) görüşülmekte olan yaklaşımlar hakkında bilgilendirdik” dedi.

Kral Selman’ın Rusya’nın Suriye’de barışçıl çözüm bulmaya yönelik çabalarına olumlu yaklaştığını da belirten Lavrov, “Suudi Kral, Astana formatı kapsamında Suriye’de çözüm için gösterilen çabaları olumlu bulduğunu söyledi. Rusya da, Riyad yönetiminin Suriye muhalefetini birleştirme çabalarını destekliyor” dedi.

Kral Selman’ın Rusya’nın Suriye’de barışçıl çözüm bulmaya yönelik çabalarına olumlu yaklaştığını da belirten Lavrov, “Suudi Kral, Astana formatı kapsamında Suriye’de çözüm için gösterilen çabaları olumlu bulduğunu söyledi. Rusya da, Riyad yönetiminin Suriye muhalefetini birleştirme çabalarını destekliyor” dedi.

Lavrov, Putin ve Kral Selman’ın petrol üreten ülkelerin OPEC kapsamındaki çalışmalarını desteklediğini de ifade etti. Lavrov, “Rusya ve Suudi Arabistan’ın enerji alanındaki işbirliği, sadece ikili projelerle sınırlı değil. Putin ve Kral Selman, OPEC kapsamında yapılan çalışmaları da destekliyor” diye konuştu. Öte yandan Lavrov, Putin-Kral Selman zirvesinin sonunda 14 anlaşma imzaladığını kaydetti. Rusya Dışişleri Bakanı, “Ticaret ve ekonomi alanındaki büyük hacimli anlaşmalara imza attık. Bugün imzalanan anlaşmaların ikili ilişkileri yeni bir seviyeye taşıma imkânı sunacak. Anlaşma imzalanan alanlardan bazıları enerji, nükleer, uzay, tarım ve altyapı da var” ifadelerini kullandı.

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de anıldı: Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam