Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Suudi Arabistan’da Kadınlar Konseyi kadınsız tanıtıldı

Reklam

Kadınlara kamusal hayatta yer verilmeyen Suudi Arabistan’ın Kassım vilayetinde bir Kadınlar Konseyi kuruldu. Ama konseyin kuruluşunun duyurulduğu toplantının fotoğraflarında önemli bir eksik var: Kadınlar.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, Kraliyet yönetimi kadın sorunlarının tartışılacağı bir konsey oluşturdu ama Kassım Kadınlar Konseyi kuruluş toplantısı fotoğraflarında sadece 13 erkek görülüyor. Verilen bilgiye göre, bir başka odada kadınlar da vardı ve video bağlantısıyla toplantıya bağlanmıştı. Ama toplantının kamuya yansıyan yüzü yine erkekler oldu.

Sosyal medyada bu durum bir çokları tarafından yine milyonlara yayılan bir başka fotoğrafla kıyaslandı: ABD Başkanı Donald Trump’un Ocak ayında çevresindeki erkek danışmanları ile birlikte Kürtaj Yasası’nı imzaladığı fotoğraftı bu.

Prens Faysal bin Mişal böylesi bir platformun ülkedeki ilk örneğini oluşturmaktan gurur duyduğunu söyleyerek “Kassım vilayetinde biz kadınları erkeklerin kardeşleri olarak görüyoruz ve kadınlar ile genç kızların çalışma hayatına katılımı için daha çok imkan yaratmaktan gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kadınlar Konseyi’ne aslında fotoğrafta olmayan bir kadın, Prensin eşi Prenses Abir bint Salman başkanlık ediyor.

Suudi Arabistan’da akraba olmayan erkek ve kadınların aynı mekanda bulunmamaları kuralı resmi düzeyde hala epey sıkı bir şekilde uygulanıyor.

Dünyada kadınların araba kullanmasının serbest olmadığı tek ülke Suudi Arabistan ve hak savunucusu kadınlar araba kullanırken yakalanırsa tutuklanabiliyor.

Bu haber en son değiştirildi 15 Mart 2017 17:39 17:39

Reklam

Önceki Haberler

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34
Reklam