TRT 'yabancı'ya gitmedi: İşte yeni müdür...

Şenol Göka'nın istifasının ardından TRT Genel Müdürlüğü koltuğuna oturacak isim Bilal Erdoğan'a yakınlığıyla ön plana çıkıyor.

TRT 'yabancı'ya gitmedi: İşte yeni müdür...

Şenol Göka’nın istifasının ardından TRT Genel Müdürlüğü koltuğuna oturacağı belirtilen isim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a yakınlığıyla ön plana çıkıyor.

Edinilen bilgiye göre, TRT Genel Müdür Yardımcısı ve Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Anadolu Lisesi’nden sınıf arkadaşı İbrahim Eren TRT’de 1 numaralı koltuğa oturan isim oldu.

Mevzuat çiğnendi

TRT Genel Müdürlüğü’ne getirilen Eren’in halen devam ettirdiği TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevinin dahi tartışmalı olduğu biliniyor. Mevzuata göre TRT genel müdür yardımcılığına atanacak kişinin ‘kamu kurum ve kuruluşlarında veya temayüz ettiği televizyon, radyo, haberleşme, bilgisayar, telekomünikasyon, elektronik, kitle iletişimi, hukuk, işletme, iktisat, maliye, sanat veya kültür alanında’ en az on iki yıl hizmetinin bulunması gerekirken, Eren bu 12 yıl koşulunu taşımadan 2013’te Genel Müdür Yardımcılığı’na vekâleten getirildi.

Aynı tartışmalı ismin bu kez Genel Müdür olarak atanması, AKP’nin hukuk ve kural tanımaz icraatlarının yeni bir örneğini oluşturdu.