Trump'tan KDHC'ye masaya oturun çağrısı

Trump, KDHC’ye müzakere masasına oturma çağrısı yaptı.

Trump'tan KDHC'ye masaya oturun çağrısı

ABD Başkanı Trump’ın Güney Kore’deki temaslarının en önemli gündem maddesi Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti oldu. Trump, KDHC’ye müzakere masasına oturma çağrısı yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya’daki temaslarının ardından Asya turunun ikinci durağı olan Güney Kore’ye geçti. Trump iki günlük resmi ziyareti kapsamında Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile başkent Seul’deki başkanlık sarayı Mavi Ev’de bir araya geldi. İki liderin görüşmesinde, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yanı sıra KDHC’de ele alındı.

Trump, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, KDHC’nin nükleer programını sona erdirmesi için müzakerelere hazır olduğu mesajını verdi. Trump, “Masaya oturarak anlaşma yapması KDHC açısından mantıklı olur, bu KDHC halkının yanı sıra dünyadaki insanların da yararına olur” açıklamasında bulundu. Ancak Trump, doğrudan görüşmelere hazır olup olmadığı şeklindeki soruyu yanıtsız bıraktı.

Trump KDHC’ye daha temkinli 
Daha önce KDHC ‘ye karşı daha sert bir üslup kullanan Trump’ın, Seul’de daha temkinli bir tutum sergilediği dikkat çekti.

Daha önce KDHC ‘ye yönelik sert açıklamalarda bulunan Trump, Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada gerekirse KDHC’yi yok edeceklerini söylemişti.