Trump'tan KDHC'ye saldırı sinyali

ABD Başkanı Donald Trump, KDHC ile son dönemde doruğa ulaşan gerginlikle ilgili açıklama yaptı.

Trump'tan KDHC'ye saldırı sinyali

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) ile son dönemde en üst düzeye çıkan gerginlikle ilgili savaş tehdidini açıkça dile getirdi. Trump, “Diplomatik çözüm çok güç” diyerek saldırı sinyali verdi.

Trump, KDHC ile ABD arasında bir savaş çıkması ihtimali olduğunu söyleyerek, “Kuzey Kore’yle ciddi bir çatışmaya girme şansı var. Ama diplomatik yolları tercih ediyorum” dedi.

Reuters‘e mülakat veren ABD Başkanı, BBC Türkçe‘nin aktardığına göre, “Diplomatik bir çözümü çok isterdik. Ancak oldukça güç” diye konuştu.

KDHC Devlet Başkanı Kim Jong-un’un nasıl bir lider olduğu sorusuna “Makul bir kişi olduğunu düşünmek istiyorum” diyerek yanıt veren Trump, ‘düşünceleri’ni de şu ifadelerle anlattı:

“27 yaşında babası ölüyor ve rejimi devralıyor. Ne derseniz deyin, kolay bir şey değil. Hele o yaşta. Yaptıklarını mazur göstermeye çalışmıyorum. Sadece yaptığı şeyin çok zor olduğunu söylüyorum.”

KDHC: Savaştan kaçacak değiliz

Geçtiğimiz gün KDHC Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, “KDHC barışsever sosyalist bir devlet olarak, barışın sürdürülmesine en büyük önemi vermektedir, ancak savaştan korkmamaktadır ve bundan kaçınacak değildir” denilmişti.

Açıklamada “KDHC, ABD’nin nükleer tehdidinden kendisini korumak için güçlü bir nükleer caydırıcılığa sahiptir” ifadesi kullanılırken, kendilerine karşı bir savaş başlatılması durumunda nükleer silahların kullanılacağı da duyurulmuştu.