Reklam
Kategoriler: İç Açı

Veli Ağbaba’dan Bakan Soylu’ya: Gülmen ve Özakça sizin façanızı indirince ‘terörist’ oldu

Reklam
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açlık grevinde ve tutuklu bulunan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile ilgili skandal sözlerine sert tepki gösterdi.
TBMM’de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkındaki gensoru görüşmelerinde, İçişleri Bakanı Soylu’nun Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile ilgili “Bu 2 kişi 2012 yılından itibaren DHKP-C örgütü mensubu olması sebebiyle defalarca gözaltına alınmışlardır.” ifadeleri üzerine söz alan Ağbaba, Gülmen ve Özakça’nın “terörist” oldukları için değil, AKP’nin gerçek yüzünü dünyaya gösterdikleri için tutuklandıklarını ve bu nedenle de ‘terörist’ ilan edildiklerini söyledi.
Ağbaba’nın sözleri şöyle:
“Geçmişte ‘terörist’ dediklerinize bakınca insan hayret ediyor”

“Sayın Bakan biraz önce o iki insan için “terörist” dedi. Bu iki insan 2012’den beri eğer teröristse niye sokakta geziyor, İçişleri Bakanına sormak istiyorum?

Bu insanlar ne zaman terörist oldu biliyor musunuz? Sokağa çıkıp AKP’nin foyasını, AKP’nin gerçek yüzünü dünyaya duyurunca terörist oldu. Sizin façanızı bozdu, sizin maskenizi indirdi. Sizin geçmişte “terörist” dediklerinize bakınca insan hayret ediyor. Bakın, geçmişte İlker Başbuğ’a “terörist” diyen sizlersiniz, Hanefi Avcı’ya “terörist” diyen sizlersiniz, Mehmet Haberal’a, Mustafa Balbay’a, Tuncay Özkan’a “terörist” diyen sizlersiniz ve onlar çıkınca “Bizi kandırdılar, bize kumpas kurdular.” diyen, utanmadan diyen yine sizlersiniz.

“Buna güleriz güleriz”

Değerli arkadaşlar, bakın, bu insanlar ekmeklerinden edildikleri için eylem yapıyorlar. Ne diyorlar? “Suçumuz varsa, teröristsek cezaevine atın.” Haklarında bir soruşturma yok, bir yargı kararı yok, ne zaman tutuklandılar Sayın Bakan? Açlık grevine başladılar, dünyada herkes Türkiye’nin gerçek yüzünü, Türkiye’nin değil AKP’nin faşizminin gerçek yüzünü gördü o gün tutukladınız.

Zaman zaman 16 Nisan öncesinde de söylediniz, bizi, muhalefeti, 16 Nisan ruhunu terörle işbirliği yapmakla suçladınız, FETÖ’yle işbirliği yapmakla suçladınız. Söylüyorum bir kez daha burada: FETÖ topçuda var, baklavacıda var, börekçide var. Nerede yok? AKP grubunda, milletvekillerinde yokmuş. Buna güleriz, güleriz. Hodri meydan! Kim Fetullah’ın önünde önünü iliklemiş? Kim başını bağlamış? Kim önünde eğilmiş? Kim sofrasında oturmuş? Yüreğiniz varsa fakir fukara çocuklarını işten atmak yerine gelin siyasette kimler onunla el ele vermiş, kimler parsel parsel parsellemiş hodri meydan araştıralım.”

Bu haber en son değiştirildi 27 Mayıs 2017 12:13 12:13

Reklam

Önceki Haberler

TCMB Başkanı Karahan: Manşet enflasyonda belirgin bir düşüşün eşiğindeyiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan enflasyonla mücadele için yürüttükleri çalışmalara değindi, manşet enflasyonda belirgin bir…

14 Mayıs 2024 16:32

Gezi davasında kritik gelişme

Osman Kavala'nın da sanıkları arasında olduğu Gezi Parkı Davası'nda mahkeme heyeti değiştirildi.

14 Mayıs 2024 16:25

IMF Başkanı Türkiye’yi unuttu: Enflasyon her yerde düşüş eğiliminde

MF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin son derece dirençli olduğunu, enflasyonun ise hemen hemen her yerde…

14 Mayıs 2024 16:18

AKP’li Kurtulmuş’un ‘yeni anayasa’ turu devam ediyor: Bahçeli ile görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları kapsamında MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Kurtulmuş,…

14 Mayıs 2024 16:13

Giresun Valiliği’nden gericileri sevindirecek karar

Giresun Valiliği, kent genelinde açık alanda içki içilmesinin yasaklandığı belirtildi. "Kamu güvenliği", "Düzeninin sağlanması", "Genel…

14 Mayıs 2024 15:00

Yargıtay’da Hak-Yol’cular kaybetti Menzil’in istediği oldu

Son yıllarda yargı camiasında etkili konuma gelen Menzil Cemaati’nin desteklediği Ömer Kerkez yeni Yargıtay Başkanı…

14 Mayıs 2024 12:35
Reklam