Reklam
Kategoriler: İç Açı

VİDEO | AKP’li vekil silahlı adamlarla sandığı böyle basmış: Ne olacak 100 tane de fazla atalım

Reklam

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Yıldız’ın 20 silahlı kişiyle girdiği sınıfta, sandık başkanı ve kurulunu etkisiz bıraktığı görüntülendi. Yıldız ve beraberindekilerin mühürsüz açık kahve renkli pusulaları sandığa attıkları ileri sürüldü. Sayımda da 240 oy kullanılan sandıktan 400’den fazla oy çıktı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun “Mühürsüz pusulaların geçerli sayılması” kararı halen tartışılırken, Suruç’ta kendi aşiretinden 20 silahlı kişi ile sandıkların başına tek tek gidip oy kullanan AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın, beraberlerinde getirdikleri mühürsüz pusulaları “Evet” lehine sandıklara attığı görüntülendi.

Dihaber‘e göre, Gizli bir şekilde cep telefonuyla çekilen 27 saniyelik görüntüde, Suruç’un Hacı Mahmut Yavuz Anadolu Lisesi 1180 no’lu sandığa gelen AKP’li Yıldız ve bellerinde silah bulunan ekibi, önce sandığa müdahale ederek sandık kurulunu sandıktan uzaklaştırıyor.

İşte o görüntüler:

Karşı çıkan kadını azarladı

Görüntülerde sandık başkanı olduğu görülen başörtülü bir kadının karşı çıktığı, ancak birinin “dışarı” sözleri duyuluyor. Bunun üzerine başörtülü kadın tepki göstererek oturuyor. Gergin olduğu görülen kadın, milletvekilinin hareketlerini izlemeye başlıyor.

Sandık görevlisine tehdit

Habere göre, daha sonra AKP’li Milletvekili Yıldız, sandık başında bulunan bir sandık görevlisinin yanına gidip onu cama doğru uzaklaştırıyor ve bir şeyler söylüyor. O esnada belinde silah olan AK Partili Yıldız’ın adamlarından biri, sandığın başına gelip mühürlü kısmına dokunuyor, sandığı inceliyor ve arkasını dönüp diğer adamlardan zarf istiyor.

Aynı kişi kapıya doğru gelerek sınıfın kapısında oy kullanmak için bekleyen vatandaşlara “dışarı çıkarın lan” diyor.

Bu esnada görüntü de kesiliyor.

“Sandık başkanı AKP’li olmasına rağmen karşı çıktı ama…”

Aynı sandıkta oy kullanan yurttaşın verdiği bilgiye göre; sandık başkanı kendisinin de AKP’li olduğunu, ancak yapılanın kanuna aykırı olduğunu söyleyip müdahale etmek isteyince, tepki ile karşılaşıyor. Sandıktaki bir görevlinin cam kenarına kadar itildiğini, sandık başkanının ise müdahale edemediğini belirtti.

Aynı yurttaş, daha sonra AKP’li Yıldız’ın yanındaki bir kişinin beraberinde getirdiği; ancak açık kahve rengi ile sahte oldukları belli olan pusulalara “Evet” mührünü basıp sandığa attığını belirterek, silahlı kişilerin çıktıklarında “Evet” mührünü de beraberlerinde götürdüklerini kaydetti.

“Ne olacak 100 tane de fazla atalım”

Sınıfta yaşananlara şahit olan yurttaş, görüntülerde de baskının görüldüğünü, Yıldız’ın ekibinden bir kişinin, sandık başkanına “Ne olacak 100 tane de fazla atalım. Korkma hiç bir şey olmaz” dediğini aktardı.

240 oy kullanıldı, 400 oy çıktı

AKP’li Yıldız ve ekibinin gezdiği Suruç GAP Anadolu Lisesi’nde kurulan 360 seçmenli 1184 nolu sandıkta 240 imzanın karşılığında 400’den fazla oy kullanıldığını, sandık bölgesinde de kullanılmamış 300 adet zarf bulunduğunu tespit eden HDP Milletvekili İbrahim Ayhan da aynı noktaya dikkat çekmişti.

Öte yandan Suruç İlçe Seçim Kurulu’na itiraz eden HDP’li avukatlar dosyalarına açık kahve renkteki pusulaları eklemişti.

Bu haber en son değiştirildi 22 Nisan 2017 09:09 09:09

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam