VİDEO | İşte Yeni Şafak yazarının kadına bakışı: Osmanlı'da avrat pazarları vardı

Yeni Şafak yazarı Ergun Yıldırım, Osmanlı'da köle kadınların satıldığı 'avrat pazarlarını' kadınların topluma katılmasına örnek olarak gösterdi.

VİDEO | İşte Yeni Şafak yazarının kadına bakışı: Osmanlı'da avrat pazarları vardı

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak’ın yazarı Ergun Yıldırım, Osmanlı’da köle kadınların satıldığı “avrat pazarlarını” kadınların topluma katılmasına örnek olarak gösterdi.

Odatv‘nin haberine göre CNN Türk’te yayınlanan “Türkiye Gündemi” programına konu olan Ergun Yıldırım, kadınların toplumdan uzaklaştırıldığının doğru olmadığını söyleyip “Bunlar feminizmin ve modernizmin ürettiği şeyler” dedi. Osmanlı’da köle kadınların satıldığı avrat pazarlarını kadınların topluma katılmasına örnek olarak anlatan Yıldırım, bu örneğinin ardından da “Kısmen inceledim ben” dedi.

Ergün Yıldırım, yaklaşık 2 yıl sürdürdüğü Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı görevinden istifa etmişti. Halen bu fakültede öğretim üyeliği yapan Yıldırım, AKP ile Gülen cemaatinin ilişkilerini anlatan “Yeni Türkiye’nin Yeni Aktörleri: AK Parti ve Cemaat” isimli kitabıyla da biliniyor. Yıldırım sözkonusu kitapta Fethullah Gülen’i Muhammed peygambere benzetiyordu.

İşte Yıldırım’ın dün akşamki sözleri: