YPG Menbiç'in batısından çekiliyor

YPG'nin Menbiç'in kırsal bölgelerinden çekildiği öğrenildi.

YPG Menbiç'in batısından çekiliyor

Menbiç Askeri Meclisi, Menbiç’in batısındaki güçleriyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) adı verilen TSK destekli cihatçı güçler arasında bulunan köylerin yer aldığı hattın savunmasının, Suriye Ordusu’na devredildiğini bildirdi.

Hatırlanacağı üzere dün akşam saatleri itibariyle ÖSO Menbiç’in batısındaki bölgeye saldırmaya başlarken TSK’de top atışlarıyla saldırıya destek vermişti. ÖSO dün, Menbiç’te YPG’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrol altında tuttuğu Gorhiko, Holaşh ve Xalide köylerini almak için saldırılar düzenledi.

Birkaç gün öncesinde ise ABD askeri unsurları Menbiç kırsalında ve merkezinde bulunduklarını gösteren açıklamalar yayınlayarak, sosyal medya üzerinden fotoğraflar paylaşmışlardı. 

Menbiç Askeri Meclisi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Siviller savunmak ve onları savaşın olumsuz etkilerinden korumak, Menbiç’in güvenliğini sağlamak ve Türk ordusunun Suriye topraklarına yönelik işgal planlarını boşa çıkartmak Suriye topraklarında yaşayan bütün halklar için önümüze koyduğumuz hedeflerimizdir.

Menbiç Askeri Meclisi olarak bu hedeflerimizi gerçekleştirmek adına belirtiyoruz ki, Menbiç’in batısındaki güçlerimiz ile Türk ordusuna bağlı çeteler arasında bulunan köylerin yer aldığı hattın savunmasını, Rus yetkililerle yaptığımız ittifak gereği Suriye devlet güçlerine devretmiş bulunmaktayız.”