Reklam
Kategoriler: İç Açı

“Yüzde 50+1 ‘Hayır’ çıksa ertesi sabah gök kubbeyi başımıza yıkarlar”

Reklam

Hürriyet gazetesinin iktidara yakın köşe yazarı Abdülkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandum üzerine politikasını değerlendirdiği yazısında AKP cephesinin yorumlarını aktardı.

Selvi’nin yazısına göre, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandumdan çıkacak yüzde 50+1’lik bir ‘Hayır’ sonucu halinde CHP’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hemen ertesi sabah istifaya çağıracağını söylüyor. Aynı şekilde AKP’li ‘stratejistler’ de ‘Hayır’ sonucu halinde “hemen erken seçim çağrısı yapıp, gök kubbeyi başımıza yıkmaya çalışırlar.” yorumunu yapıyor. CHP’nin ‘yumuşak’ üslubu nedeniyle bir tek ‘Rabia’ işareti yapmadığının kaldığına dikkat çeken Selvi, AKP’nin ‘tuzak’ olarak değerlendirdiği bu üslup nedeniyle en az yüzde 55’lik ‘anlam bir evet’ sonucu için çalıştığını belirtti.

Selvi’nin bugünkü yazısında o bölüm şöyle:

“Şu sıralarda söz konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti olunca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağzından bal damlıyor. CHP liderinin bir tek Rabia işareti yapmadığı kaldı. CHP liderinin yumuşak üslubu, cephesinde memnuniyetle karşılanıyor mu? AK Parti, CHP’nin bu stratejisini, evet verebilecek olan seçmeni uyutma taktiği olarak görüyor.

Kılıçdaroğlu’nun, “Hayır çıkarsa bir şey olmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanı olarak devam edecek. AK Parti iktidarı sürecek. Başbakan Binali yıldırım 2019’a kadar başbakan olarak yerinde kalacak” şeklindeki sözleri ise, ‘tehlikeli bir tuzak’ olarak değerlendiriliyor.

Başkanlığını gazeteci Sinan Burhan’ın yaptığı Anadolu Yayıncılar Derneği’nin programı nedeniyle Kızılcahamam’da birlikte olduğumuz Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Hayır çıkarsa o sabah Cumhurbaşkanı’nı istifaya çağırırlar. CHP şimdilik evet verecekleri uyutmaya çalışıyor” dedi.

AK Parti strateji heyetinin toplantısında yapılan değerlendirme de benzer şekilde: “Yüzde 50+1 bir hayır çıksa, CHP o sabah iktidarın meşruiyetini tartışmaya açar, Cumhurbaşkanımızı rahatsız etmeye başlarlar. Hemen erken seçim çağrısı yapıp, gök kubbeyi başımıza yıkmaya çalışırlar.”

Referandumda çıkacak olan sonuç, siyaseti yeniden dizayn edecek. AK Parti’de hedef, yüzde 55 artıyla anlamlı bir evet çıkarmak.”

Bu haber en son değiştirildi 8 Mart 2017 01:26 01:26

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam