Sözcü’den Can Özçelik’in haberine göre İstanbul’un Gültepe semtinde bakkallık yaparken 1982 yılında Dev-Sol davası kapsamında tutuklanan Işık, üç yıl üç ay hapis yattıktan sonra beraat etti.
Haksız şekilde tutuklu kaldığı gerekçesiyle dava açan Işık, 50 bin lira maddi, 500 bin lira da manevi tazminat talep etti.
İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada bilirkişi, Işık’ın kazancını 1982 yılına göre hesapladı ve tutuklu kaldığı 1176 gün boyunca kazanç kaybının 626 lira olduğunu öne sürdü. Bilirkişinin ücretlendirmeyi 1982-1986 tarihleri arasındaki asgari ücret tarifesine göre yaptığı belirlendi.
Kararı değerlendiren Işık’ın avukatı, bilirkişi raporunun bilimsel gerçeklikten uzak olduğunu söyleyerek, yeni bir bilirkişi raporu alınmasını talep etti.
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, davacı Işık’ın tutuklu kaldığı süre için 626,82 lira maddi ve 500 lira manevi tazminat verilmesine hükmetti. Mahkeme kararına göre Işık’ın cezaevinde kaldığı her gün için 95 kuruş bedel biçilmiş oldu.
Bu haber en son değiştirildi 16 Nisan 2018 19:56 19:56
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan suç duyurusu ile eski DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil…
19 Mart tarihinde başlayan protestolara katılan toplam 189 kişi, İstanbul Adliyesi'ndeki iki ayrı davada hakim…
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “24 bin konutun inşaatını başlattılar” dediği Sazlıdere Barajı’nın etrafında onlarca iş…
Yaklaşık 3 yıldır AYM kararlarına rağmen cezaevinde tutulan Can Atalay, CHP'li milletvekili Servet Mullaoğlu aracılığıyla…
Kronik kalp ve böbrek hastası tutuklu öğrenci Esila Ayık'ın kalp hastalığı cezaevinde ilerlerken tutukluluğuna itiraz…
Gazeteci Furkan Karabay, Erdoğan ve ailesinin şikayetiyle hakkında açılan "Cumhurbaşkanına hakaret", "hakaret" ve "iftira" iddialarıyla…