3 TTB yöneticisi savcılığa getirildi
3 gündür gözaltında bulunan Türk Tabipler Birliği Başkanı (TTB) ve Merkez Konseyi üyeleri bugün savcılığa getirilmeye başlandı.
3 gündür gözaltında bulunan Türk Tabipler Birliği Başkanı (TTB) ve Merkez Konseyi üyeleri bugün savcılığa getirilmeye başlandı.
Afrin harekatına ilişkin ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ açıklamasının ardından gözaltına alınan TTB Başkanı Raşit Tükel ve Merkez Konsey üyelerinden 9’unun ifadeleri alındı.
TTB Avukatı Mustafa Güler, “2 yöneticimiz ifade vermek için bekletiliyor. Konsey üyelerinin ifadelerinin gün içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz. Bugün savcılığa sevk edilmelerinin önünde hiç bir engel yok” dedi. Savcılığa ilk getirilen isimler ise Sinan Adıyaman, Ayfer Horasan ve Şeyhmus Gökalp oldu.
TTB YÖNETİCİLERİ ‘BİZ GELELİM’ DEMİŞ, SAVCI YANIT VERMEMİŞ
Öte yandan haklarında başlatılan soruşturma nedeniyle TTB yönetiminin avukatları aracılığıyla savcıdan salı günü için randevu istediği, ancak aynı günün sabahında gözaltına alındıkları ortaya çıktı.
Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, pazar günü İçişleri Bakanlığı’nın suç duyurusunda bulunması ve savcılığın pazartesi günü soruşturma başlatması üzerine TTB’nin avukatı Ziynet Özçelik, adliyeye gitti. Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın makamına çıkan avukat Özçelik, özel kalemden “Sayın Başsavcı ile TTB yönetimi olarak yarın (salı) görüşmek için randevu talep ediyoruz. Raşit Yüksel hoca ve konseydekiler ziyaret etmek istiyor. Gözaltı olmasın, çağrıldıkları takdirde ifade için geleceğiz” dedi. TTB yönetimi, salı günü için randevu beklerken sabahında gözaltı operasyonu oldu.
İLK SUÇ DUYURUSU SAĞLIK-SEN’DEN GELMİŞ
Ayrıca şu iddialar yer aldı:
“Savcılığın salı günü yaptığı gözaltı işlemlerinin perde arkasına ilişkin ilginç bilgiler de gün yüzüne çıktı. Alınan bilgiye göre, TTB hakkında ilk suç duyurusunu perşembe günü Sağlık-Sen yaptı. Sendikanın dilekçesini alan ve bildiriyi de okuyan bir başsavcı vekili, ‘Bunda bir şey yok. Bizim uğraşacak başka işlerimiz var’ diyerek evrakı kenara koydu. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ve İçişleri Bakanlığı’nın suç duyurusu üzerine durum değişti. TTB yönetimi hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlarından soruşturma başlatılıp, gözaltı kararları çıkarıldı.”