ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine silahlı saldırı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kendilerini “bir anda gaza geldik” diye savunan” şüphelilerin olayda kullandıkları silah da çalıntı çıktı.
ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne 20 Ağustos tarihinde silahlı saldırı gerçekleştirilmiş, saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen şüpheliler Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş, olayda kullanılan 9 milimetre çapında tabanca ve 06 BDP 502 plakalı araçla birlikte yakalanmıştı.
Sözcü gazetesinden Asuman Aranca’nın haberine göre, emniyette sorguya alınan şahısların ifadeleri doğrultusunda saldırıyla ilgisi bulunduğu değerlendirilen 4 kişi daha gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheli, soruşturmayı yürüten savcıya ifade vermek üzere Ankara Adliyesine getirildi. ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine silahlı saldırı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Tutuklu sanıklardan Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş’ın saldırıda kullanılan silahı nasıl edindiğine dair ayrıntılar da ortaya çıktı. Polis, Çelikten ve Gündaş’ın aracında bulunan silahın olayda kullanılmadığını tespit etti. Bunun üzerine sanıklar, olayda kullandıkları silahı metruk bir eve sakladıklarını söyledi. Adrese giden polis, burada da 9 mmm çapında başka bir silah buldu. Evde bulunan silahla, olay yerindeki mermi kovanları eşleşti. Silahın ise havacılık sektöründe uzun yıllar görev yapan Necdet G.’ye ait olduğu ortaya çıktı. 2007 yılında Necdet G.’nin evinden çalınan silahın bir kez el değiştirdikten sonra 2012’de Çelikten’in eline geçtiği anlaşıldı.
Çelikten ve Gündaş sorgularında “son dönemde ABD ile Türkiye arasında yaşanan olaylar nedeniyle ABD ‘ye tepkili olduklarını, olay günü alkol aldıktan sonra gaza geldiklerini ve Büyükelçiliğe ateş ettiklerini” söyledikleri orataya çıktı. Polis saldırganların, olaydan birgün önce internetten büyükelçilik binasının adresine baktıklarını belirledi.
Tüketim boykotu çağrısı yaptıkları nedeniyle gözaltına alınan oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu ve 10 kişi ,…
Antep’te bulunan Ecoplast fabrikasında çalışan işçi Cüneyt Tişkaya boykot çağrısını paylaştığı için işten çıkarıldı.
Sosyal medyadan boykota destek veren oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu dahil 11 kişi gözaltına alınmıştı.. Saraçhane…
ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin 185 ülke için yüzde 1o ile yüzde 50 arasında gümrük…
Sosyal medyadan boykota destek veren oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu dahil 11 kişi gözaltına alınarak emniyete…
TRT, boykot çağrısına destek verdikleri gerekçesiyle kanallarındaki dizilerde rol alan sanatçıları projelerden çıkartmaya devam ediyor.