Reklam
Kategoriler: Dış Açı

ABD eski Savunma Bakanı: İran’ı tehdit etmek ahmaklık

Reklam

ABD’nin eski Savunma Bakanı Chuck Hagel, Amerikan DefenseOne gazetesine yaptığı açıklamada Trump yönetiminin Suriye politikasını eleştirdi. Hagel, “Suriyelileri, Rusları veya İranlıları herhangi bir şeyle tehdit edeceğinizi söylemek tam bir ahmaklık. Onların elinde bizden çok daha fazla kart var.” ifadelerinde bulundu.

‘Suriye’nin yarısını bile kontrol edemiyoruz’

ABD yönetiminin son zamanlarda İran’ın Suriye’deki askeri varlığını bitirmeye yönelik çıkışlarına değinen ABD eski Savunma Bakanı Hagel, Suriye’nin yarısını bile kontrol edemediklerini ifade etti.

Hagel, “Kuzeydoğu köşesinde 2 bin askeriniz var. 2 bin Amerikan askeri ile İranlıları Suriye’den çıkaramazsınız. Suriyelileri, Rusları veya İranlıları herhangi bir şeyle tehdit edeceğinizi söylemek tam bir ahmaklık. Onların elinde bizden çok daha fazla kart var.” dedi.

‘Bölgedeki güçlü aktörler olmadan istikrar sağlanamaz’

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un, İran’ın Suriye’deki askeri varlığını sürdürdüğü sürece ABD’nin bölgeden ayrılmayacağına ilişkin ifadelerine de değinen Hagel, “İranlılar orada yaşıyor. ABD Ortadoğu’da değil. Bunun jeopolitik gerçekliğini yok edecek bir şey yapacaksanız, bol şanslar Sayın Bolton. Bundan başka yolu yok. Bu ülkelerin ortak menfaatlerine dayalı bir çözüm bulacaksınız.” ifadelerinde bulundu.

Hagel, ABD’nin İran, Rusya ve bölgedeki diğer güçlü aktörler olmadan Suriye’de istikrar sağlayamayacağını belirterek “İran’a karşı ağırlığınızı nasıl koyacaksınız? Bazı ülkelerden Patriotları çekerek ve bu alanlara hiç dikkat etmeyip sadece ‘size yaptırım uygulayacağız’ tarzı zorbalık yaparak mı?” dedi.

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam