Reklam
Kategoriler: İç Açı

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu’nun İstanbul için gönlünde yatan kişi…

Reklam

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi CHP’nin yerel seçimde İstanbul’da göstereceği adaya ilişkin olarak kulis bilgiler aktardı.

Selvi, “Konu İstanbul olunca Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu bir yere yazın derim” diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönlünde yatan ismin İmamoğlu olduğunu iddia etti.

Kılıçdaroğlu’nun yapacağı görüşmelerin kritik olduğunu söyleyen Selvi, Kılıçdaroğlu’nun, İnce’nin adaylığına sıcak bakmadığını kaydetti. Selvi’nin bugünkü yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu hafta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmeyi planlıyordu. Ancak Edirne milletvekili Erdin Bircan’ın ölümü nedeniyle programını değiştirmek zorunda kaldı. Bu hafta olmazsa önümüzdeki hafta görüşecekler. Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ile ikinci görüşmeyi yapmadan önce Karamollaoğlu ile bir araya gelmek istiyor. Kılıçdaroğlu, yerel seçim ittifakına Saadet Partisi’ni de dahil etmek istiyor. Kılıçdaroğlu’nu bekleyen önemli bir randevu da Muharrem İnce görüşmesi olacak. Kılıçdaroğlu’nun pazar günü İnce ile görüşmeyi planladığı ortaya çıktı. Ancak Erdin Bircan’ın vefat etmesi üzerine görüşme gerçekleşmemiş. Çarşamba ya da perşembe günü bir araya gelmeleri bekleniyor. İstanbul için Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce’ye sıcak bakmadığı biliniyor. Ancak siyasetin şartları nasıl oluşur bilinmez. Ama konu İstanbul olunca Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu bir yere yazın derim. AK Parti’nin yaptırdığı anketlerde de CHP’nin en başarılı belediye başkanı olarak çıkıyor. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na en yakın isim Ekrem İmamoğludiyebilirim. En azından Kılıçdaroğlu’nun gönlünde yatan ismin Ekrem İmamoğlu olduğunu biliyorum.”

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam