Reklam
Kategoriler: İç Açı

Açlık grevindeki Leyla Güven’in avukatları: Sağlık sorunları başladı

Reklam

PKK lideri Abdullah Öcalan için açlık grevine başlayan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in sağlık sorunlarının başladığı bildirildi.

Diyarbakır Cezaevi’nde tutuklu bulunan Güven, ‘PKK lideri Abdullah Öcalan’a ve cezaevlerindeki siyasi tutuklulara yönelik tecrit uygulamalarını protesto etmek’ için 7 Kasım’da süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlamıştı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyen Güven’in avukatları, tutuklu tek vekilin sağlık durumu konusunda bilgi verdi.

Avukat Cemile Turhallı Balsak, Dünya Tabipler Birliği ve Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) yayınlamış olduğu tebliğlerde açlık grevinin 14 ile 30’uncu gününün çok kritik bir süreye denk geldiğini anımsattı.

Güven’in durumunun ciddi bir eşiğe evrildiğini aktaran avukat, bu eşikten sonra birtakım belirtilerin görebileceklerini ifade etti.

‘Kilo kaybı, baş dönmesi, güçsüzlük…’

Balsak, şunları söyledi: “Bizim edindiğimiz izlenimlerde de şunu gördük: Leyla Güven son bir hafta içerisinde çok ciddi kilo kaybına uğramış, ciddi baş dönmeleri baş göstermiş, mide krampları, üşüme, güçsüzlük, baş ağrısı, uyuşukluk, unutkanlık ve konuşma güçlüğü gibi belirtiler kendini ağır bir şekilde artık göstermektedir.”

‘Hastalığı ilaç kullanımını gerektiriyor’

Avukat, Güven’e 2011’de hipofiz adenom hastalığı teşhisi konduğunu, bu hastalığın vücutta ağır hasar bıraktığını, ağır ilaç kullanımı gerektiğini aktardı: “Güven açlık grevine girdiği için bu ağır ilaçları kullanamamaktadır ve bu ilaçları kullanamadığı için tümörden kaynaklı bir rahatsızlığı açlık grevinin etkisiyle ciddi anlamda ağırlaşmıştır.”

Balsak, açlık grevindekilerin sıvı ve B1 vitamini alması gerektiğini ancak cezaevi idaresinin B1 vitamini Güven’e vermediğini belirterek Güven’in sağlık hakkının ihlal edildiğini kaydetti.

Reklam

Önceki Haberler

Diyanet’in bu sefer de özel yemek menüsü ortaya çıktı: Haftanın dört günü kebap, iskender, biftek…

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Elazığ'da aday din görevlileri için düzenlediği yemek ihalesinde kurumun "özel yemek" listesi…

4 Mayıs 2024 12:58

Erdoğan İsrail’le ticaret şampiyonu MÜSİAD’a konuştu: Tek gayemiz Netanyahu hükümetini ateşkese zorlamak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Yönetim Kurulu'nu kabulünde açıklamalarda bulundu. İsrail ile ticaretin durdurulması kararına…

4 Mayıs 2024 11:35

İşçi Filmleri Festivali’nde sansür: ‘Kanun Hükmü’ belgeseline yine yasak getirildi

19.Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Ankara programında açılış filmi olarak belirlenen Yönetmen Nejla Demirci’nin yönetmenliğini yaptığı…

3 Mayıs 2024 17:04

Gazeteci Barış Terkoğlu’na hapis cezası

Cumhuriyet yazarı gazeteci Barış Terkoğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’in şikayeti üzerine, 'terörlede mücadele görev…

3 Mayıs 2024 16:02

Can Atalay’ın odasına İyi Parti’li vekil yerleşti

TİP'li Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldüğü için yerleşemediği odası boşaltıldı. Boşaltılan odaya İYİ Partili Erhan Usta…

3 Mayıs 2024 14:21

Erdoğan’ın bir günlük koruma maliyeti 6,7 milyon TL’ye ulaştı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma ordusu için yılın ilk üç ayında 616 milyon TL harcanarak bir…

3 Mayıs 2024 14:03
Reklam