Reklam
Kategoriler: İç Açız-kutu-2

Ahmet Şık’a kürsüde saldırı

Reklam

Mecliste konuşma yapan Ahmet Şık’a kürsüde saldırı oldu. Meclis’te kürsüde konuşma yapan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın konuşması AKP’liler tarafından kesildi. Yaşanan gerginlik sonrası oturuma 5 dakika ara verilirken Şık’a 2 birleşim ceza verildi.

Meclis’te, Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapılması teklifine ilişkin kürsüde konuşan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ‘ın konuşması AKP ‘liler tarafından kesildi. Şık’ın konuşması devam ederken meclis Başkanvekili AKP’li Mustafa Şentop “Mikrofonu kapatıyorum. Kürsüden hakaret edemezsiniz” dedi. Şık’ın konuşması yarıda kesilirken, daha önce de provokatif açıklamalarıyla bilinen AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan ve birkaç AKP ‘li vekil kürsüye saldırdı. Oturuma 5 dakika ara verildi.

AKP’lilerin kürsüye saldırmasının ardından HDP milletvekilleri oturumu terk etti. Verilen aranın sona ermesinin ardından HDP vekiller salona geri döndü. Ahmet Şık ‘a ise 2 birleşim çıkarma cezası verildi.

Konuşmanın, Ahmet Şık’a kürsüde saldırı yapılmasına sebep olan kısmı

Konuşmasında AKP’nin baskıcı, riyakar ve ikiyüzlü hamlelerine vurgu yapan Şık, konuşması boyunca sıkça taciz edildi. Ahmet Şık konuşmasına “Bu yüzden iktidar olarak, kendinize tetikçi kıldığınız yargınızla birlikte, artık evrensel hukuk normlarına denk düşen yasal sınırlarınıza çekilmelisiniz. Fakat biliyorum ki bu çağrıya riayet etmeyeceksiniz. O halde en azından ne olduğunuz, bir kez daha yüzünüze karşı söylenmeli: İktidar olmanın yarattığı kibrinizi yalan ve cehaletle yoğuruyorsunuz. Hakikati söyleyenlere yönelik saldırganlığınızı ise acizliğinizle besliyorsunuz.” şeklinde devam ederken, AKP’liler kürsüye saldırı gerçekleştirdi.

Alpay’ın çirkinleşmesi uzun sürmedi

AKP listesinden İzmir Milletvekili seçilen eski futbolcu Alpay Özalan, kayıt için geldiği Meclis’te “Cumhurbaşkanımıza yapılacak en ufak hakarette karşılarına benim çıkacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” demişti.

Bu haber en son değiştirildi 28 Temmuz 2018 18:44 18:44

Reklam

Önceki Haberler

İliç’te yaşanan maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu toplandı

Erzincan İliç’te 9 işçiye mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı…

30 Nisan 2024 17:19

Türk-İş raporu ortaya çıkardı: Açlık sınırı asgari ücreti geride bıraktı

Türk-İş'in araştırmasına göre açlık sınırı, 17 bin 2 TL olan asgari ücretin üzerine çıkarak 17…

30 Nisan 2024 17:14

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyon beklentileri tahminlerimizin üzerinde

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:10

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa için Özgür Özel’le görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere başladı. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı…

30 Nisan 2024 17:04

Netanyahu, Refah konusunda ısrarlı: Anlaşma olsa da olmasa da gireceğiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:00

Yandaş Cem Küçük servetine servet kattı

Yandaş Cem Küçük’ün, dört ortağı ile 2023’ün başında kurduğu ayakkabı şirketinin sermayesi yaklaşık dört katına…

30 Nisan 2024 16:57
Reklam