Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP Genel Başkan Yardımcısı ‘hain’ demişti: Saadet Partisi Abdullah Gül’e sahip çıktı

Reklam

Hamza Dağ’ın Abdullah Gül’ü ‘hainlikle’ suçlamasının ardından başlayan tartışmaya, Saadet Partisi de katıldı. CHP listesinden seçilen ve Merve Kavakçı’nın eski eşi olan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslami, “AK Parti’de Doğru-Yanlış’ın İyi-Kötü’nün Tutarlılık-Çelişki’nin farkı silinmiş, ortadan kalkmış, muhakeme yeteneği de yitirilmiştir. Demokrasi ile ciddi problemleri vardır’’ dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için kullandığı ‘hain’ sözlerine Gül’ün koruma müdürü Çangal, ‘Şahsiyet ve onur yoksunu, havlayan her ite, köpeğe kemik atacak değiliz. yanıtını vermişti. Dağ’in hain sözlerine bir yanıt da’ Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslami’dan geldi.

İslam şu açıklamayı yaptı:

“AK Parti’nin demokrasi ile ciddi problemleri vardır. Sayın Gül’e cumhurbaşkanlığı seçim süreci esnasında yapılan skandal ziyaret yani 2. Ali Fuat Başgil Vakası bunun açık örneğidir. AK Parti, darbelerin hedefi olmuş kitlelerin sözcülüğünü yapabilecek durumda değildir. Geçmiş siyasi duruşuyla AK Parti’nin önünü açan Gül, benzer duruşla Sayın Erdoğan karşısında da aday olabilirdi. Ne Erdoğan ne AK Parti’liler buna tahammül gösteremedi. Geçmişte cesaret olarak sıfatlandırdıkları bir duruşu bugün ihanet olarak tanımlıyorlar. Gül’ün gösterdiği medeni cesaret ve duruş FP kapatıldıktan sonra AK Parti’nin yolunu açtı. Fazilet Partisi’nde hiç bir üye Gül’ü hainlikle suçlamadı. Gül, Recai Kutan karşısında aday olmuş ve 521 oy alarak 633 oy alan Kutan karşısında kongreyi kaybetmişti.”

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam