Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Almanya: Erdoğan’ın ziyaretinde liste verilmedi

Reklam

Alman hükümetinden yetkililer, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin ziyareti sırasında, Gülen Cemaati mensubu 136 kişiyle ilgili hukuki işlem yapılması talebini içeren bir listenin kendilerine verilmediğini söyledi.

Erdoğan’ın Almanya ziyaretinin sonunda kendisine eşlik eden Türk gazetecilere açıklamalarına dayanarak, yandaş medya organları, Alman hükümetine hukuki işlem yapılması ve iadeleri için ‘136 kişilik bir FETÖ listesi iletildiğini’ yazmıştı.

Haberlerde Erdoğan’ın ”İsimlerin tamamını bilmiyorum, ama külliyetli bir liste” ifadelerine ve Almanya’nın bu konuda ‘duyarlı davranması’ yönündeki beklentisine yer verilmişti.

DW Türkçe‘ye konuşan Alman hükümet kaynakları, Türk tarafının kendilerine herhangi bir liste iletmediğini söyledi.

Erdoğan yine kandırılmış

“Böyle bir liste bizde yok” diyen Alman yetkililer, ne Erdoğan’ın ziyareti öncesinde ne de ziyareti sırasında, Gülen Cemaati mensupları hakkında hukuki işlem yapılması ya da iadesi talebini içeren 136 kişilik bir liste verilmediğini belirtti. Hatta yetkililer, Erdoğan’ın yanlış ya da eksik bilgilendirildiği kanaatinde olduklarını da aktardı.

Ziyaret sırasında büyük sıkıntılar yaşandı

Alman hükümet yetkilileri, ziyaretin planlaması ve icrasında da büyük sıkıntılar yaşandığına, Türk tarafındaki iletişim kopukluğunun ciddi boyutlarda olduğuna işaret etti.

Yeni hükümet sisteminin devletin kurumsal işleyişinde yol açtığı belirsizlik ve karışıklığın Erdoğan’ın Almanya ziyaretine de yansıdığını söyleyen Alman kaynaklar, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz ettiği listenin de bu karışıklıktan kaynaklanan yanlış veya eksik bir bilgilendirmeye dayandığını düşünmekteyiz” dedi.

Bu haber en son değiştirildi 2 Ekim 2018 07:49 07:49

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam