Reklam
Kategoriler: Dış Açı

“Anneleri Irak’ta mahkum olan 94 çocuk Rusya’ya dönecek”

Reklam

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadirov, anneleri Irak’ta hüküm giyen kadınlar olan 94 çocuğun en kısa zamanda Rusya’ya geri getirilmesinin planlandığını söyledi.

Telegram kanalı üzerinden konuyla ilgili açıklama yapan Kadirov, “Karmaşık hukuki sorunların çözülmesinden kaynaklanan kısa bir aradan sonra 94 çocuk Rusya’ya kendi evlerine geri dönecek. Bu çocuklar, Iraklı yetkililer tarafından uzun süreli cezalara mahkûm edilen kadınların evlatları. Rusya’ya 2 etapta getirilecekler. İlk grup 49 kişiden oluşuyor, bu gruptan 25 kişi haziranda burada olacak” ifadelerini paylaştı.

Çocukların tümünün Rus yasalarıyla korunduğuna ve sınırdan geçebilmeleri için gerekli tüm belgelerin hazırlandığına dikkat çeken Kadirov, şöyle devam etti:

“İkinci etapta Rusya vatandaşlarının yurtdışında doğan çocukları geri dönecek. 45 kişiler. Çok zor bir süreç, ama çocuklarımızın kendi ülkelerinde, kendi yakınlarının çevresinde yetişmeleri için elimizde olan her şeyi yapacağız. Çocukların akrabalarına DNA testi yaptırmalarını önermeyi düşünüyoruz. Bu sayede çocuğun milliyetinin tespit edilmesini kolaylaştırılacak ve dönüş prosedürünü basitleştirecek.”

Çocukların Iraklı ailelere verilmemesi için Iraklı yetkililerle anlaşma olduğunu ifade eden Kadirov, “Her bir küçük vatandaşımız için mücadele veriyoruz. Ne milliyetinin, ne doğduğu yerin, ne de hangi dine mensup olduğunun önemi var. Anneleri hata yaptı, yanlış yoldan gitti, uzun süreli ve müebbet hapis cezasına mahkûm edildiler. Fakat çocuklar ebeveynlerinin yaptıklarından sorumlu tutulamaz. Çok üzücü bir durum ama maalesef bu ülkedeki yasalar böyle. Federal yetkililerimizin mahkûmların cezalarını Rusya’da çekmeleri için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarından eminim” ifadelerini kullandı.

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam