Reklam
Kategoriler: İç Açı

Bahçeli’den Demirtaş açıklaması

Reklam

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye gündemine ilişkin AKP’nin yayın organı Sabah‘a açıklamalarda bulundu.

HDP’nin cezaevinde bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tahliyesi tartışmalarıyla ilgili konuşan Bahçeli, konuyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Kendisi terör suçlusu olduğu için tutuklu, siyasi suçtan dolayı değil. Ama hem Muharrem İnce hem Temel Karamollaoğlu, Demirtaş’ın siyasi suçlu gibi Cumhurbaşkanı adayı olarak salıverilmesi ve kampanyası için dışarı çıkması gerektiğini işliyorlar sürekli. Bu çok yanlış siyaseten, kendileri açısından felakete götürebilecek çok büyük bir hata. Türk siyasetinde böyle bir davranışı örnek alarak Cumhurbaşkanlığı sistemini ve seçimini istismar etmek ve PKK’nın siyaseten güçlenmesine katkı sağlayan HDP’yi ve yanında Selahattin Demirtaş’ı öne çıkartan, bu öncülük yapanlar büyük bir yanlışın içindedirler. Allah ıslah etsin bunları.”

“ERDOĞAN ‘GEL BAKALIM’ DERSE?”

Bahçeli’nin CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye ilişkin, “Muharrem İnce, Akşener’in yardımcısı olmayı kabul eder bir açıklama yaptı ve kendisini yardımcısı yapacak ise onun lehine çalışacağını söyledi. Bu açıklamanın anlamı nedir? sorusuna yanıtı ise ilginçti:

“Cumhurbaşkanı yardımcısı olma ihtimali olduğunda adaylıktan çekilecek mi? Bu laflar boş. Pazarlığa çok müsait. Peki; Tayyip Erdoğan “Gel bakalım Sayın İnce sen benim Cumhurbaşkanı yardımcım olacaksın” dese ne yapacak, çekilecek mi adaylıktan?”

“5 BENZEMEZ 5 K’YI DOĞURUR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “5 benzemez” diye nitelediği CHP, İP, SP ve DP’nin oluşturduğu “Millet İttifakı”nın “5K”ye neden olacağını, “kriz, kaos, kutuplaşma, kargaşa, kavga” doğuracağını söyledi.

Sözkonusu ittifak için “Zoraki bir arayışın sonucu.” diyen Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini, tüm kurum ve kurallarıyla en etkin ve verimli şekilde uygulanmasını düşünmeden AK Parti’nin 16 yıllık iktidarına karşı kökleşmiş öfkelerle dolu bir eyleminin sonucu. Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine kurulmuş ve anlamı olmayan bir çatışmadır bu. Anadolu’daki tabiriyle 5 benzemezin birbirlerine karşı suni iltifatlarla oluşturduğu Milleti Aldatma Projesi’dir” dedi. “5 benzemez”in Türkiye’yi geri vitese takma istediğini ileri süren Bahçeli, “Parlamenter sisteme dönmek için parlamentoda anayasa değişikliğini yapabilecek bir sayıya kavuşacaksınız. O sayı karşılığında talep, halk oylaması zorunluğu da doğurursa milleti tekrar geriye doğru dönüştürecek bir gafletin içine sürüklenirsiniz. Bu da Türkiye’de kriz, kaos, kutuplaşma, kargaşa, kavga yani 5 K’yi doğurur. K olarak aklına ne geliyorsa Kemalizm’in dışında hepsi var yani anlayacağınız” ifadelerini kullandı.

GENEL AF ISRARI: YA İSYAN BAŞLATIRLARSA?

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “gündemimizde yok” demesine rağmen ‘af’ konusunu da tekrar gündeme getirdi. MHP lideri, ‘kader kurbanı’ diye adlandırdığı cezaevindeki mahkumların PKK ve ‘FETÖ’ eliyle isyana kalkışabileceğini iddia etti:

“Terörden tutuklular için gayret göstereceğiniz yerde 235 bin gariban var cezaevinde bunlarla uğraşın dedik. Cezaevlerindekilerin belli bir oranı PKK ve FETÖ’den. Kalanları adi suçlu ve kader kurbanı. Canileri, istismarcıları ayıkladıktan sonra kalanları gözümüzün önüne getirin. Bunların büyük bir kısmı çocuk, genç. Cezaevindeki hayat, insan onuruyla pek bağdaşmayan bir hayattır. Bu zemini işledikleri takdirde Türkiye, büyük bir felakete sürüklenebilir. Gezi olaylarından çok daha korkunç ve çok daha gaddar olur. Cezaevindekiler kader kurbanı olmaktan çıkıp FETÖ’nün, PKK’nın kurbanı haline gelir, seçime 1 hafta 10 gün kala bir talimat ile isyan başlatırlar ise ne olur? Kader kurbanı olan insanları ayıklayıp dışarı çıkartın, Türkiye biraz rahatlasın, rehabilite olsun. Bu teröristleri 2 kişilik 3 kişilik yerlerde tutuluyor, kader kurbanı olan suçluların koğuşuna birer ajanlarını gönderiyor bu teröristler ve onlar orada fitne yayıyor. Cezaevleri, Afrin’de atılan bombalardan daha tehlikeli bir bombadır.”

Bu haber en son değiştirildi 17 Mayıs 2018 10:29 10:29

Reklam

Önceki Haberler

MHP’den Sinan Ateş haberlerine sert tepki: Ülkü Ocakları idealist kuşaklar yetiştiren güzide bir müessese

MHP'nin genel başkan yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter, partilerinin Sinan Ateş cinayetiyle bağlantısına…

10 Mayıs 2024 16:42

Okullarda kuran kursu uygulamasına hız kesmeden devam ediyorlar

İzmir’in Buca ilçesindeki bir okulda temmuz ayı itibarıyla okulun din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni…

10 Mayıs 2024 16:36

İspanya’da 50 üniversite İsrail ile ilişkilerini kesti

İspanya'da bulunan 50 üniversite öğrencilerin eylemleri sonrası İsrail ile ilişkilerini kestiğini duyurdu

10 Mayıs 2024 15:42

Erdoğan’dan ’emniyet operasyonu’ sonrası ilk açıklama

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleşen operasyon sonrası ''Ülkenin selameti yerine belli zümrenin…

10 Mayıs 2024 15:36

Liberallerin umudu duvara tosladı: Maaşlar eridi, sendikalar greve çıkıyor

Arjantin'de sendikalar aşırı sağcı başkan Milei'ye karşı birkez daha greve çıktı.

10 Mayıs 2024 14:05

Sabah Haber Koordinatörü’nden ‘Emniyet’ iddiası: Erdoğan’a kumpas kuruluyor

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevlerinden uzaklaştırılan üst düzey isimlerin…

10 Mayıs 2024 13:58
Reklam