Reklam
Kategoriler: İç Açı

Başbakan Yıldırım: Avrupa’daydım, bana Osmanlı tokadını sordular

Reklam

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Ankara İl Kongresi’nde konuştu. Yıldırım, “Avrupa’daydım, bana Osmanlı tokadını sordular. ‘Cumhurbaşkanınız Osmanlı tokadı atacak, kime atıyor’ diye sordular. Dedim ki, işte gidin Afrin’e Osmanlı tokadının nasıl atıldığını orada görürsünüz. ” diye konuştu.

Yıldırım’ın açıklamaları:

Ankara geleceğimizin de şehridir. Mustafa Kemal Paşa’nın şehri, başkent Ankara’dan öncelikle Afrin’de destan yazan Mehmetleri selamlıyorum. Sözlerimin başında, sayın Cumhurbaşkanım, dün Hakk’ın rahmetine kavuşan İzmir Güzelbahçe İlçe Başkanımız Vasfi Çakıroğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün, Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kalbi Ankara’dayız. 53. il kongremizi gerçekleştiriyoruz. Bu salonu hınca hıç doldura, sevdası ile gücümüze güç katan bütün yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Emek ve gayret bizimdir, başarı millete aittir. Bizler bu aziz milletin hizmetkarıyız. AK Parti siyaseti toplumsal kardeşliğin, barışın teminatıdır. 16 yıl boyunca demokrasi, adalet zeminini daha da sağlamlaştırdık. Vesayet odaklarını tek tek ortadan kaldırdık. 81 ilimize hizmet götürdük. 81 milyon vatandaşımızın gönlüne taht kurduk. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, milleti birleştirdik, ülkeyi birleştirdik. Yolları böleriz de ülkeyi böldürtmeyiz. Darbe girişimlerini gördük ama yılmadık, korkmadı. Sevdamızı, mevzimizi asla terk etmedik. Hayal edilemeyen hedefleri bir bir gerçeğe dönüştürdük.

Bölgesel ve küresel senaryolarda Ankara’yı hesaba katmayanları artık kimse hesaba katmıyor.

Bu başarı liderine inanmış, gecesini gündüzüne katan ak kadroların başarısıdır. Bizim bu vatana, bu topraklara en büyük borcumuz, milletimizin omuzumuza yüklediği bu sorumluluğu hakkıyla yerine getirmektir. Yalanla, iftirayla milletimizle aramızdaki bağı koparmaya çalışanlara asla fırsat vermedik.

“AVRUPA’DAYDIM, BANA OSMANLI TOKADINI SORDULAR”

Harekat planlandığı şekilde tüm hızıyla devam ediyor. Avrupa’daydım, bana Osmanlı tokadını sordular. ‘Cumhurbaşkanınız Osmanlı tokadı atacak, kime atıyor’ diyor sordular. Dedim ki, işte gidin Afrin’e Osmanlı tokadının nasıl atıldığını orada görürsünüz.

Sivilleri kalkan olarak kullanan teröristlerin, Mehmetçiğin hassasiyetini kullanmaya çalıştığını bugün bütün dünya biliyor. Hiç kimse iyi niyetimizi kullanmaya kalkmasın. Bu kirli oyunları tek tek bozacağız. Mücadelemiz bu bölgede, yurt içinde ve yurt dışında terör belası son buluncaya kadar devam edecek. Teröre destek veren kanlı ellerin hepsini teker teker kıracağız. Bu ülkeyi karalamaya çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaklar.

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam