Reklam
Kategoriler: İç Açı

Binali Yıldırım önce Erdoğan’ın cevabını sordu, sonra ‘fikri’ni söyledi

Reklam

Başbakan Binali Yıldırım, Diyanet’in internet sitesinde 9 yaşındaki çocukların hamile kalabileceğine ve dinen evlenmelerinde mahsur olmayacağına dair yer alan açıklamalarına ilişkin “Evlilikle ilgili değil ergenlik çağlarıyla ilgili değerlendirme olarak ele almak lazım” açıklaması yaptı.

Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulunan Yıldırım, bir gazetecinin Bakanlar Kurulu’nda bir değişikliğin sözkonusu olup olmadığıyla ilgili Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan sorusuna da, önce “Ne dedi?” diye cevap verdi. Gazetecinin “Doğruluk payı yok” şeklinde aktardığı sözleri üzerine Yıldırım, “Onun sözlerinin üzerine söz mü söyleyeceğiz” diyerek, başkanlık sisteminin fiilen uygulamada olduğunun örneğini ortaya koydu.

ABD’deki Hakan Atilla davasına ilişkin de konuşan Başbakan Yıldırım “Adeta tiyatro gibi bir dava. Sonucu önceden kararlaştırılmış bir davayı bütün dünya izledi. Türkiye bir hukuk devletidir. Egemen bir ülkedir” dedi.

Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:

DİYANET’İN AÇIKLAMALARI

Ergenlik ayrı bir iştir. Ama 18 yaşına gelenler evlenme hakkına kavuşmuş olurlar. Bundan önce yapılan evlilikler yasa dışıdır. Ayrıca büyük mağduriyetlere neden olmaktadır. Bugün küçük yaşta evlenmiş, aileleri bölünmüş, kocası-eşi hapiste olan binlerce insan vardır. Bu bilgisizlikten, o yaşların verdiği heyecandan kaynaklanan bir durumdur. Biz bunu geçtiğimiz aylarda bir yasayla bu mağduriyetleri gidermeye çalıştık, kendimizi iyi ifade edemediğimiz için mağduriyetler devam ediyor. Küçük yaşta evlilikler hoş görülemez, yasal olarak da suçtur. Diyanetin söz konusu neyse, evlilikle ilgili değil ergenlik çağlarıyla ilgili değerlendirme olarak ele almak lazım. Ama evlilikle ilgili konu medeni kanunda açıkça tanımlanmıştır. Bunun dışındaki yorumlar iyi niyetli değildir, zorlamadır.

ABDULLAH GÜL TARTIŞMASI

Kim ne karar verecek, hangi yolda gidecek. Bu o kararı verecek olanlara aittir. Biz kimse hakkında tahmin yürütme konumunda değiliz. 2019’da seçim olacak herkes meydana çıkacak, ben varım diyen milletten boyunun ölçüsünü alacak. Bu kadar basit. Abdullah Bey partide beraber yola çıktığımz bir arkadaşımızdır. Bizim arzumuz Abdullah Bey bu kutlu yürüyüşte görüşlerini her zaman bizimle paylaşabilir. Kamuoyunda bir tarafmış gibi ayrı şekilde değerlendirmeler yapmasını biz tasvip etmeyiz.

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI’NIN AÇIĞA ALINMASI

Memleket adına hizmet yapana kimsenin söyleyecek sözü olmaz. Yanlış yapanlar varsa, bunların da hukuk içerisinde karşılığını görmesi gayet doğaldır. Herkes baştan milletin denetimindedir. Türkiye bir hukuk devleti bu süreçler işliyor bu ilk değildir. Daha önce de çeşitli partilerden belediye başkanları hakkında hukuki ve idari işlemler yapılmıştır. Bundan sonra icap ederse yine yapılabilir.

SÜLEYMAN SOYLU’UN ‘AYAKLARINI KIRIN’ TALİMATI

(Bakan Soylu’nun açıklamaları) İçişleri Bakanlığımızın uyuşturucu bağımlılığında gelinen noktayı dikkate çekmek için kendi üslubunca kamuoyu ile paylaşmasıdır. Bu işin ne kadar alçakça bir iş olduğunu, en şiddetli şekilde üzerlerine gidilmesi gerektiğini açıklamaya çalışmıştır. İster İçişleri Bakanı, ister Başbakan olun, hiç kimse hukukun üstünde değildir. Mesele bundan ibarettir.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ

Onun (Erdoğan’ın) sözünün üstüne söz mü söyleyeceğiz, Olmayan şeyin nesini söyleyeceğiz?

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam