Reklam
Kategoriler: İç Açı

Binali Yıldırım üniversiteye girme derdini bitirdi (!)

Reklam

‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ ile birlikte Başbakanlık kurumunun ortadan kalkışının ardından TBMM Başkanlığı koltuğuna oturtulan Binali Yıldırım, eski görevi sürüyormuş gibi AKP propagandası yaptığı açıklamalarını sürdürüyor.

Üsküdar Üniversitesi 2018-2019 Akademik yılı açılış törenine katılan Yıldırım’a üniversitenin Üsküdar’daki yerleşkesinde düzenlenen törende ‘Fahri Doktora’ verildi.

‘TARİH’ DERSİ VERDİ: İLK ÜNİVERSİTEYİ MÜSLÜMAN KURDU

Doktora takdiminin ardından konuşma yapan Binali Yıldırım, “tarih ve üniversite” dersi vermeye kalkışarak “Zannedilir ki ilk üniversiteyi batılılar kurmuştur. 1088’de İtalya’daki Bolonya Üniversitesi dünyada açılan ilk üniversite olduğu söylenir. Bu kocaman bir yalandır. Bundan 229 yıl önce Tunus’un Kayrevan şehrinde Müslümanlar ilk üniversiteyi kurmuştur. Ortaçağ bizim medeniyetimizde yoktur, batıda icat edilmiş bir kavramdır. Onların ortaçağ dediği dönemde, bilimin, hikmetin zirve yaptığı bir İslam dünyası vardı” dedi.

Konuşmasında bugün bazı sıkıntıların yaşandığını söyleyen Yıldırım, “Özellikle son 15 yılda ülkemizin uyguladığı dış politika ve bölgemize, dünya meselelerine karşı özgün tutumumuz belirli emperyal hedefleri olanların hoşuna gitmedi canını sıktı. Ve değişik değişik formatlarda üzerimize geliyorlar. Ya iç karışıklık çıkarmak gibi yol deniyorlar, toplumsal barışı zedeleyecek bir takım projelerle geliyorlar, olmadı yargı üzerinde darbe yapmaya kalkıyorlar, o olmadı fiziki darbe yapmaya kalkıyorlar. Bunları hep yaşadık.” şeklinde konuştu.

GEZİ ALERJİSİ YALANDA SINIR TANITMADI: BÖYLE BİR TESADÜF OLABİLİR Mİ?

Binali Yıldırım, Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde 3. havalimanının da açılışını yapacaklarını belirtirken, konuyu AKP’nin iktidarındaki en büyük korkuyu yaşadığı Haziran Direnişi’ne getirmeden edemedi. Yıldırım, eylemlerin başladığı tarihe dikkat çekerek, “Bunun temeli attığımız gün, IMF ile yolumuzu ayırdığımız gün, faizlerin Osmanlı döneminden bile daha aşağıya indiği, 4.6’ye gerilediği gün Gezi olayları başladı. Bu bir tesadüf olabilir mi? Bunun üzerine çalışmanızı, düşünmenizi istiyorum. Oyun büyük.” dedi.

Havalimanı inşaatının temeli 7 Haziran 2014’te atılmıştı, IMF’ye borçların bittiği iddia edilen gün de 14 Mayıs olarak biliniyor. Türkiye tarihinin en büyük halk ayaklanması olan Haziran Direnişi ise Gezi Parkı’nda 28 Mayıs sabahı başlamıştı.

Yıldırım’ın gerçek dışı sözleri ise AKP’nin yalan söylemekte sınır tanımayan yüzünü bir kez daha gösterdi.

ÜNİVERSİTE GİRME DERDİNİ BİTİRDİ (!)

Yıldırım’ın sözlerinin devamında ise gençlere bulunduğu “vaat” dikkat çekti. TBMM Başkanı, bu kez  yürütme makamındaymış gibi  “Üniversiteye girme derdi 1-2 yıl içinde tamamen ortadan kalkacak.” deyiverdi. Bunun nasıl yapılacağı ile ilgili bir bilgi vermeyen Yıldırım, daha sonra da “Şimdi üniversiteler ‘biz daha iyi okutuyoruz’ diye birbirileriyle yarışıyorlar, reklam veriyorlar. Şu anda orta öğretimden mezun olanların sayısından fazla üniversitelerde kapasite var, imkan var.” derken, “Belirli alanlarda daha çok donanımlı olmak gerekiyor oraya girmek isterseniz bir yarış var” ‘nasihat’inde bulundu.

“DETAYA GİRMEYEYİM RAHATSIZ OLUYORLAR”

Üniversitelilere dil öğrenmeyi tavsiye eden Yıldırım, “Yazmayı, konuşmayı, her yönüyle bir dil öğrenin. Bu yıllar sizin altın yıllarınız.” derken, “Boğaziçi’ne kayıt olacaktım vazgeçtim. Malum onu da kamuoyuyla paylaştım, dalga geçtiler. Detaya girmiyorum bazı kesimler rahatsız oluyor. Geçenlerde de bayanlarla ilgili bir şey söyledim ondan da rahatsız olmuşlar” diye konuştu.

Yıldırım’ın “rahatsız olmuşlar” dediği konu, geçtiğimiz günlerde bir üniversitede yaptığı konuşmada Türkiye’nin “sosyal devlet” konusundaki durumunu överken verdiği bir örnekti. ”Türkiye’nin toplam sosyal destekleri 2002’de 3 milyar 100 milyondu, şu an yıllık 52 milyar lira sosyal destek yapılıyor” diyen Yıldırım, daha sonra ise bir anısını anlatarak “ölçülü sosyal devlet” istemişti:

“Ancak önceki ziyaretlerden birinde yaşlı bir amca geldi, hanımı vefat etmiş evlenecek, bir türlü evlenemiyor, beni evlendir dedi. Hanımlara para veriyorsunuz kimse yüzümüze bakmıyor, evlenemiyoruz dedi. Dolayısıyla sosyal devletin de ölçüsünü, ayarını yerinde tutmakta fayda var.”

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan davası: Tutuklu emniyet görevlilerinin dinlenilmesi talepleri reddedildi

20'si tutuklu 61 sanığın yargılandığı Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davada mahkeme, operasyonları yapan…

21 Mayıs 2024 16:43

Hazine, 46,3 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlenene 2 ihalede 46,3 milyar lira borçlandı.

21 Mayıs 2024 16:39

Haklarını arayan inşaat işçileri jandarmanın müdahalesi sonrasında köprü üzerinde intihara kalkıştı

Aylardır biriken ücretlerini almak için mücadele eden İYİ-SEN üyesi inşaat işçileri, jandarmanın engellemeleri sonrası henüz…

21 Mayıs 2024 15:59

Beşar Esad’ın eşi Esma Esad’a lösemi teşhisi konuldu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konulduğu açıklandı. Yapılan açıklamada, Esad'ın…

21 Mayıs 2024 15:12

AYM’den Gar Katliamı kararı: Valilik ve Savcılık haklı bulundu

AYM, Ankara Gar Katliamı’nda sorumluluğu olan kamu görevlilerinin yargılanmasına ilişkin başvuruda kararını verdi. AYM, soruşturmaya…

21 Mayıs 2024 14:39

Anketler açıklandı: Erdoğan’ın beğeni düzeyi yüzde 40’ın altına düştü

MetroPOLL Araştırma, siyasetçilerin beğeni düzeylerini ölçtüğü araştırmaların nisan ayı sonuçlarını yayınladı. Buna göre ilk sırada…

21 Mayıs 2024 12:48
Reklam