İçişleri Bakanlığı, 8 – 15 Ekim arasında yürütülen operasyonlara dair açıklamasında, 229 sosyal medya hesabının incelendiğini, bu hesaplarla ilgili 176 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını ifade etti.
Bakanlığın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, sosyal medya kullanıcılarına şu suçlamalar yöneltildi:
“Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren…”
Bu son açıklamayla birlikte, 10 Eylül’den bu yana sosyal medya nedeniyle hakkında yasal işlem yapılan kişi sayısı 1329’a yükseldi.
Emniyet Genel Müdürlüğü 12 Ağustos’ta, dolar kuru ile ilgili paylaşım yapan 346 sosyal medya hesabı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları da “ekonomik saldırılara hizmet eden mahiyette haber, yazılı ve görsel yayın, sosyal medya hesapları” hakkında aynı gün soruşturma başlattı.
Bakanlık, 26 Şubat’ta da Afrin harekatını sosyal medyadan eleştiren ve eleştirel etkinliklere katılan 845 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.
Metro İstanbul’da Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde işveren tarafından herhangi bir teklif sunulmaması üzerine Demiryol-İş Sendikası'na…
Tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep eden üniversite öğrencileri Kadıköy Festival Park'ta dayanışma sahnesi kurdular
Laiklik Meclisi İzleme Merkezi tarafından düzenli periyotlarla hazırlanan Laiklik İhlalleri Raporu'nun Şubat 2025 dönemine ait…
ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye Büyükelçisi adayı Thomas Barrack, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonunda yaptığı…
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarının gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından süren eylemlere katılan…
İBB'ye yönelik operasyonların ardından başlayan protestolarda tutuklanan öğrencilerden birinin cezaevinde saldırıya uğradığı iddia edildi. Yaşananları…