Reklam
Kategoriler: İç Açız-kutu-3

Bolton Türkiye’ye geliyor, haberini kim veriyor?

Reklam

ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın en önemli adamlarından Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un yılbaşından sonra Türkiye’ye geleceği açıklandı. ABD emperyalizminin askerlerini Suriye topraklarından “IŞİD’le mücadeleyi Türkiye’ye bırakarak” çekme kararı alması sonrası gerçekleşen bu ziyaret ayrıca dikkat çekerken, haberin kaynağının yürütmede herhangi bir görevi olmayan bir isim olması tartışma yarattı.

Zira kamuoyu sözkonusu gelişmeyi Cumhurbaşkanlığının ilgili yetkili ağızları veya Hükümet’in herhangi bir mensubundan duyulmadı.

Bolton ziyaretinin bilgisi, dün yapılan AKP MYK toplantısı sonrası AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in basın açıklamasında öğrenildi.

Ömer Çelik gelişmeyi “ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Türkiye’ye zannediyorum yılbaşından sonra gelecektir. Bütün bu diplomatik trafik içerisinde Türkiye hem ABD hem Rusya ile ciddi bir koordinasyon içerisindedir. İran’la ilişkileri devam ediyor. Bu çerçeve şunu gösteriyor, biz müttefiklerimizle güçlü bir koordinasyon ve diplomatik temas içerisinde bu politikayı yürütüyoruz.” ifadeleriyle aktardı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi isimli rejimde Hükümet’in görevleri dahilinde olan konuşmaları yapmak için Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü sıfatıyla İbrahim Kalın bulunuyor. Ancak Kalın yerine Hükümet’te herhangi bir görevi olmamasına rağmen AKP Sözcüsü Çelik’in konuşması, Türkiye’nin bu yeni rejimle birlikte anayasa ve yasa tanımaz yüzünü açıkça sergileyen bir AKP gerçeğiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Bu haber en son değiştirildi 27 Aralık 2018 13:22 13:22

Reklam

Önceki Haberler

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00

Tepkilerin odağındaki MEB yeni müfredatı savunmak için herkesi desteğe çağırdı

MEB, tartışmalı içeriği itibarıyla kamuoyunda tepki çeken müfredat değişikliği için 'Karşı kampanya' başlattı. İl ve…

29 Nisan 2024 08:30

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03
Reklam