Spil Dağı’nda bulunan ve endemik bitki türleri arasında yer alan Manisa lalesini koparmanın cezası 48 bin TL.
Özel bir tür olan ve tehlike altında bulunan Manisa lalesinin korunması için de önlemler alınıyor. Çiçeklere veya soğanlara zarar verilmesi halinde bu türün hızla yok olma riski bulunuyor. Bu özel türe zarar verip, biyolojik çeşitliliği tahrip edenlere de geçen yıl Çevre Kanunu’na göre 42 bin 479 lira ceza uygulanırken, bu yıl bu rakamın 48 bin 625 liraya yükseldiği belirtildi.
GENETİK ARAŞTIRMA YAPILIYOR
Doğa Koruma ve Milli Parklar 4’üncü Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, “Ülkemizde lalenin 17 türü var. Manisa yöremize de özgü Spil Dağı’nda yetişen özel bir Manisa lalesi türümüz var. 2015 yılında Tür Eylem Planı başlatıldı. Manisa lalesinin Ahmetli ve Demirci yörelerinde de yetişen genetik olarak farklılıklar gösteren benzerleri var. Biz Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile birlikte Manisa lalesinin genetik araştırmalarını yapıyoruz” dedi.
Bu haber en son değiştirildi 19 Nisan 2018 20:58 20:58
Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi'nin çağrısıyla düzenlenen eylemde, gözaltına alınarak tutuklanan Levent Dölek’in…
İSİG Meclisi 2025 Mart ayı iş cinayetleri raporunu yayımladı. Mart ayında 145 işçi hayatını kaybetti.
Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla başlayan protestolarda, anayasal haklarını kullanırken gözaltına alınan 139 kişi hakkında iddianamede…
CHP, her çarşamba İstanbul'un bir ilçesinde düzenleyeceği mitinglerin ilkini 9 Nisan'da Şişli'de yapacağını açıkladı.
Avukatları, 19 Mart'ta gözaltına alınan ve 23 Mart'ta tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık'ın tutukluluğuna…
İSİG Meclisi Mart ayı raporunu yayınladı. Rapora gore Mart ayı içerisinde en az 145 işçinin…