Büyük ihmalle 9 can giderken Fatih Tezcan: Hedef Cengiz İnşaat

AKP'nin yandaşları, Ankara'da 9 kişinin öldüğü tren faciasından da iktidar propagandası çıkarmayı başardı.

Büyük ihmalle 9 can giderken Fatih Tezcan: Hedef Cengiz İnşaat

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren’in aynı güzergahtaki kılavuz trene çarpması sonucu şu ana dek 9 kişinin hayatını kaybetti, 47 kişinin de yaralandığı açıklandı. En güvenli ulaşım aracı olarak bilinen demiryolu, AKP’li yıllarda rant ve piyasacılık sonucu gelen ihmallerle ölüm yolu haline gelirken, AKP’li kalemşörler halkın gözünü bu gerçeklerden çekip AKP propagandasına çevirmenin peşine düştü.

AKP’li Fatih Tezcan ve AKP’li Turgay Güler, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla bu anlayışın iki tipik örneğini oluşturdu.

AKP’li Tezcan, AKP’nin gözde yandaş şirketlerinden Cengiz Holding’in Çanakkale’nin Karabiga beldesine inşa edilen Cenal Entegre Enerji Santralı projesine yargının “dur” demesi ve İstanbul Üsküdar’da bulunan Cengiz Holding binasında, dün gece duvara iple bağlanmış pet şişede zaman ayarlı bomba bulunması ile bugün yaşanan tren faciası arasında bağlantı kurup “Hepsi son 48 saat içinde oldu. Hepsinde de hedefte olan şahıs Mehmet Cengiz ve Cengiz İnşaat.” diye yazdı.

AKP’li Güneş Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler de faciayla Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyon arasında bağlantı kurmayı başaran bir yandaş olarak öne çıkmayı başardı.