Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Cemal Kaşıkçı’nın ailesinden ilk açıklama

Reklam

Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki konsolosluğunda “öldürüldüğü” iddiaları reddederken, Suudi Arabistan’da önemli bir “kabile” olarak nitelenen ailesinden Riyad’a destekleyen açıklamaların gelmesi dikkat çekti.

Suudi Arabistan’daki Kaşıkçı ailesinin olayı görüşmek üzere yaptığı toplantından sonra aileyi temsilen Al Arabiya İngilizce’ye konuşan ailenin hukuk danışmasını Motasem Kaşıkçı, ailenin olaya ilişkin sık sık Arabistan hükümetiyle temas içinde olduğunu belirtti.

“OLAY İSTİSMAR EDİLİYOR”

“Hükümete, eylemlerine ve Cemal Kaşıkçı vakasında yapılmakta olan tüm çabalara güveniyoruz. Hükümet ile Ankara’daki büyükelçilik arasında koordinasyon var “ diyen Motasem Kaşıkçı, “bazı ülkelerin olayı istimar ederek kötü niyetli gündemi ilerlemeye çalıştıklarını” öne sürdü.

Motasem Kaşıkçı, Suudi Arabistan’ı “olumsuz amaçlarla suçlayan elektronik medya ve haber kurulaşlarının hedeflerini” bildiklerini savunurken “Bu kişilere susun diyoruz çünkü amaçları ve niyetleri başarısız oldu” savlarını dile getirdi.

Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz için “ailece tanınmadığı ve nişanlısı olmadığı” iddiasında da bulunan Motasem Kaşıkçı, Suudi gazetecinin kayboluşuna ilişkin olarak Suudi hükümetiyle koordinasyon içinde yasal işlemlere başlattıklarını da söyledi.

“BABAMIN KAYBOLUŞU POLİTİZE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Bu arada, Cemal Kaşıkçı’nın en büyük oğlu Salah Kaşıkçı da, Al Arabiya İngilizce ile yaptığı mülakat sırasında “babasının kayboluşunu politize etmeye çalışan yabancı tarafların girişimlerini” kınadı.

Salah Kaşıkçı, “Mesele, kaybolan bir Suudi vatandaşının var olduğu meselesi” dedikten sonra olayı aydınlatmak için Suudi yetkilileriyle işbirliğini yaptıklarını da kaydetti.

Reklam

Önceki Haberler

Erdoğan açıkladı: Çiftçi ve üretici kredilerinde limitler artırıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küçük ekipman kredisi 250 bin TL’ye çıkıyor. Küçükbaş hayvan üreticilerimize…

17 Mayıs 2024 15:56

Adalet Bakanı Tunç’tan Kobane Davası hakkında açıklama: Bekleyip göreceğiz

Adalet Bakanı Tunç, Kobani Davası kararları ve Ayhan Bora Kaplam soruşturması ile ilgili açıklama yaptı.…

17 Mayıs 2024 15:51

Tepkilerin odağındaki Diyanet, Audi marka lüks aracını iade etti

Kamuda tasarruf tedbirleri hayata geçirilirken Audi A8 marka bir otomobil talep etmesi kamuoyunda tepki çeken…

17 Mayıs 2024 15:46

DEÜ’de yemek ücretlerine fahiş zam

Dokuz Eylül Üniversitesi yemek fiyatlarına tekrar zam yaptı. Öğrenci yemek fiyatlarının değişmediği tarifeye göre; akademik…

17 Mayıs 2024 15:40

Tekno-totaliter neoliberalizm

Neoliberalizm, kendini var edebilmek için küresel ölçekte tekno-totaliter bir denetim mekanizması işletiyor.

17 Mayıs 2024 15:29

Barış Terkoğlu ‘Pelikancıların İstanbul savaşı’ davasında beraat etti

Gazeteci Barış Terkoğlu hakkında BirGün Gazatesi'ne 'Pelikan yapılanması'na dair verdiği söyleşi gerekçe gösterilerek Süheyb Öğüt'ün…

17 Mayıs 2024 14:56
Reklam