CHP Sözcüsü: Erdoğan iddialarını ispat etmezse şeref yoksunudur

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında, İsmet İnönü ve CHP ile ilgili sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

CHP Sözcüsü: Erdoğan iddialarını ispat etmezse şeref yoksunudur

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partisinin Kızılcahamam kampının kapanışında yaptığı konuşmada 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün elinde ABD bayrağı ile çekilen fotoğrafını gösterip CHP’ye ve İsmet İnönü’ye yönelik kullandığı sert sözleri için suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

CHP MYK Toplantısı sonrası açıklama yapan Öztrak, Erdoğan için “Partimizle ilgili söylemiş olduğu sözler kabul edilemez, bu iddialarını ispat edemezse alçaktır, şeref yoksunudur. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız ve bu iddiaların bir an önce ispat edilmesini isteyeceğiz.” diye konuştu.

Öztrak’ın açıklamaları şöyle:

MCKİNSEY’LE ANLAŞMA

McKinsey konusunun takipçisi olmaya devam edeceğiz, yakından izleyeceğiz. Genel Başkanımızın sormuş olduğu 10 soru, AKP Genel Başkanının doğru yolu bulmasını sağlamış

Kendisi 180 derecelik derecelik dönüşe gerekçe arama, üstünü örtme gayretine girmiş. Bu çerçevede partimize yüklenmiş, sayın İsmet İnönü üzerinden Türkiye’nin gerçek gündemini karartmaya çaba göstermiş.

‘İSMET İNÖNÜ’ TARTIŞMASI

Sayın İsmet İnönü büyük bir devlet adamıdır, ülkemizi 2. Dünya Savaşı yangınından uzak tutan büyük bir siyaset insanıdır

Ölümünün üzerinden 45 yıl geçmiş, şimdi bu ucuz şark kurnazlığına başvurmak belki AKP Genel Başkanına yakışır, ama bu cumhurbaşkanlık makamına yakışmaz.

ABD Başkanının sesini özlediğini söyleyeceksin, ABD askerleri için dua edeceksin, ABD uçaklarına Türk hava sahasını açtım diyeceksin, bu özelliklerle tarihe geçeceksiniz.

CHP bu ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı olan M. Kemal Atatürk’ün kurduğu partidir. Yurtseverlik bizim genlerimizde mevcuttur. Yerli ve milli kisvesi altında yürütülen her oyuna tepki göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

AKP Genel Başkanı 8 şehidin sorumlusu olarak partimizi gösterdi, bizim PKK ile işbirliği içerisinde olduğumuzu iddia etme cüretini göstermiştir. Bu vahimdir, bu iddiayı yapan kişi bir dönem “milliyetçiliği ayaklar altına aldık.” diyen kişidir. Teröristlerin başına sayın, şehitlerimizin başına da kelle diyen kişidir.

SUÇ DUYURUSU

Partimizle ilgili söylemiş olduğu sözler kabul edilemez, bu iddialarını ispat edemezse alçaktır, şeref yoksunudur.

Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız ve bu iddiaların bir an önce ispat edilmesini isteyeceğiz.

EKONOMİK KRİZ 

AKP Genel Başkanı’nın gizlemeye çalıştığı 2 gerçek var. Biri ekonominin krizde olduğu, diğeri McKinsey ile ilgili 180 derece dönüşü.

Berat Albayrak acaba bu anlaşmayı iptal eden kayınpederini cahil mi yoksa hain mi kategorisinde değerlendiriyor?

“Kriz yok, önce bir ekonomiyi öğren, Türkiye’de manipülasyon var.” diyor Erdoğan. Millet işsizliğin altında inim inim inliyor. Demek ki bu sesler saraydan duyulmuyor.

Bu ülkenin aylık enflasyonu dünyada 153 ülkenin yıllık enflasyonundan fazla.

Enflasyonda dünya 8.si olmuşuz. Yüzde 1.9 bile olmayacak diyor uluslararası kuruluşlar Türkiye’de büyüme için. Dolar 6,15 TL oldu, iki yıllık devlet kağıdının faizi yüzde 26, işsizlik almış başını gitmiş, siz çıkıp diyorsunuz ki “Ülkede kriz yok.” Her ne hikmetse aynı konuşmanın içinde defalarca krizden bahsediyorsunuz.

Sayın Erdoğan kriz var mı yok mu? Bal gibi kriz var.

Coşmuş bir enflasyon, faizler, işsizlik… Dengelenme süreci başladı diyorlar. Bu milletle alay etmektir. Risk primimiz, 155 puanken, şimdi olmuş 423 puan. Bu neyin dengelenmesi?

IMF İLE İLİŞKİ

Diyor ki, “IMF ile ilişkiyi bitirdik.” Bir kere şunu bilelim, Erdoğan bu ülkede IMF’den en son borç alan başbakandır. IMF’den alınan paranın büyük kısmını Erdoğan kullanmıştır.

94 liralık borçla 100 liralık gayri safi yurtiçi hasıla yaratabiliyormuşuz. Şimdi ise 110 liralık borç alıyoruz, 100 liralık hasıla yaratabiliyoruz.

“Özel kesim bu hızla borçlanırsa, kriz halinde bu borcu ödeyemez.” dedik. Şimdi borcunu ödeyemeyenlerin borcunu işsizlik fonundan ödüyorsunuz. Ekonominin en önemli sorunu güven sorunu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na damadınızı getiriyorsunuz. Damadınızın geçmişinde bir başarı hikayesi var mı? Kendinizi Varlık Fonu’nun başına atıyorsunuz, vatandaşa “tasarruf” diyorsunuz, kendiniz sarayda smoothie içiyorsunuz…