Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘CHP ve İyi Parti seçimlerde ortak bağımsız adaylar çıkaracak’

Reklam

CHP ve ‘İyi Parti’nin yerel seçimlerde ortak ‘bağımsız adaylar’ çıkartabileceği belirtildi.

Yerel seçime yaklaşık 4.5 ay kala CHP ve ‘İyi Parti’nin işbirliği yapması halinde “ortak adayın hangi partiden” olacağına dair tartışmalar devam ediyor. ‘İyi Parti’ kulislerinden yansıyan iddiaya göre, olası bir işbirliğinde partilerin yetkili kurullarından onay alındıktan sonra üzerinde uzlaşılan isim seçmene “bağımsız aday” olarak tanıtılacak.

‘İttifak değil, güç birliği’

Milliyet gazetesinden Bahar Atakan’ın haberine göre; ‘İyi Parti’ lideri Meral Akşener, ortak aday ve seçimde işbirliğine ilişkin resmi veya gayri resmi görüşme yapmadığını söyledi. Her il, ilçe ve beldede kendi adaylarını çıkartacaklarını belirten Akşener, teşkilatların görüşmeler yapabileceğini belirterek, “Burada bahsedilen Saadet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Yani ittifak zaten olmuyor da iş birliği, güç birliği diyebileceğimiz bir alan. Henüz resmi veya gayri resmi benim herhangi bir görüşmem yok ama aşağıda herkes birbiriyle görüşür onu zaten kimse engelleyemez. Bakacağız, göreceğiz çok bir şey söyleme imkanımız yok” diye konuştu.

‘CHP, İstanbul için İyi Parti ile görüşmeli’

İstanbul, Ankara ve Mersin’de CHP ve ‘İyi Parti’nin “ortak aday” çıkartmak için görüştüğü iddiasına yanıt veren ‘İyi Parti’ Genel Sekreteri Cihan Paçacı da, “Herhangi bir resmi görüşme söz konusu değil. Bu konuda somut bir gelişme yok. O nedenle bir değerlendirme yapmak mümkün değil” dedi.

Öte yandan ‘İyi Parti’de, “CHP, İstanbul’u almak istiyorsa İyi Parti ile görüşmeli” görüşü ağırlık kazandı. ‘İyi Parti’ kulislerinde, 24 Haziran genel seçiminde ‘İyi Parti’ye en büyük desteği veren Burdur, Isparta, Antalya, Çanakkale, Muğla, Denizli, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Giresun, Bilecik, Kırıkkale, Manisa, Afyonkarahisar’da da CHP ile işbirliğine gidilmesi dillendiriliyor.

Reklam

Önceki Haberler

“Maarif modeli çöpe! Bilimsel ve laik eğitim istiyoruz!”

MEB'in "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne tepkiler sürüyor.

27 Nisan 2024 19:47

Sınıf Tavrı’ndan 1 Mayıs çağrısı: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a!

Sınıf Tavrı 1 Mayıs'a dönük bir açıklama yayımladı.

27 Nisan 2024 19:26

“Laiklik ihlalleri ve bunlara meşruiyet katan faaliyetler nereden gelirse gelsin kabul edilemez!”

Laiklik Meclisi yerel seçimler öncesinde ve sonrasında gerek iktidar gerekse CHP tarafından yapılan laiklik ihlalleri…

27 Nisan 2024 18:30

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06
Reklam